GK Quiz for Kids between the Age of 5 to 12 Years

GK Quiz for Kids – General Knowledge is very important for everyone. Especially for Kids to become smarter, they should excel in General Knowledge. Day Today GK has a collection of easy and simple GK Quiz for Kids.

Dear Parents,

Go through the Questions one by one with your Kids and read them all the given options to make them think. By doing this, it will improve the thinking capability of your Kids. The Questions in our GK Quiz for Kids are prepared in such a way that, it will be useful for Kids who are in the age group of Five to Twelve years old.


General Knowledge Quiz Questions for Kids

1. How many legs does a spider have?
a) Four
b) Five
c) Seven
d) Eight

Click here to View Answer
Answer d) Eight

2. If you freeze water, what do you get?
a) Liquid
b) Ice
c) Vapour
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Ice

3. How many planets are in our solar system?
a) Five
b) Six
c) Seven
d) Eight

Click here to View Answer
Answer d) Eight

4. Who is Mickey Mouse’s girlfriend?
a) Minnie Mouse
b) Kitty Mouse
c) Chuki Mouse
d) Radhe Mouse

Click here to View Answer
Answer a) Minnie Mouse

5. What is the color of a school bus?
a) Yellow
b) Red
c) Blue
d) White

Click here to View Answer
Answer a) Yellow

6. What do bees make?
a) Oil
b) Honey
c) Juice
d) Milk

Click here to View Answer
Answer b) Honey

7. What color are Smurfs (cartoon character)?
a) White
b) Violet
c) Blue
d) Orange

Click here to View Answer
Answer c) Blue

8. Which planet in our Solar System is known for having a ring?
a) Uranus
b) Neptune
c) Saturn
d) Venus

Click here to View Answer
Answer c) Saturn

9. Which is the largest continent?
a) Australia
b) Asia
c) North America
d) South America

Click here to View Answer
Answer b) Asia

10. Which animal is known as the ‘Ship of the Desert?’
a) Horse
b) Cat
c) Dog
d) Camel

Click here to View Answer
Answer d) Camel

11. In which direction does the sun rise?
a) North
b) South
c) West
d) East

Click here to View Answer
Answer d) East

12. Which month of the year has the least number of days?
a) February
b) March
c) April
d) May

Click here to View Answer
Answer a) February

13. Which is the largest flower in the world?
a) Rafflesia
b) Sun flower
c) Lilly
d) Lotus

Click here to View Answer
Answer a) Rafflesia

14. How many hours are there in a Day?
a) 18 hours
b) 24 hours
c) 27 hours
d) 19 hours

Click here to View Answer
Answer b) 24 hours

15. How many weeks are there in one year?
a) 40
b) 48
c) 52
d) 58

Click here to View Answer
Answer c) 52

16. What do you call a house made of ice?
a) Hut
b) Asbestos
c) Igloo
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Igloo

17. Which is the tallest animal on the earth?
a) Giraffe
b) Zebra
c) Lion
d) Elephant

Click here to View Answer
Answer a) Giraffe

18. How many players are there in a cricket team?
a) 09
b) 11
c) 14
d) 16

Click here to View Answer
Answer b) 11

19. What is the capital of India?
a) Mumbai
b) Chennai
c) Hyderabad
d) New Delhi

Click here to View Answer
Answer d) New Delhi

20. What is 5*6?
a) 20
b) 25
c) 30
d) 35

Click here to View Answer
Answer c) 30




21. What part of your body lets you see?
a) Ears
b) Nose
c) Eyes
d) Lips

Click here to View Answer
Answer c) Eyes

22. Which is the largest ocean in the world?
a) Pacific Ocean
b) Indian Ocean
c) Artic Ocean
d) Atlantic Ocean

Click here to View Answer
Answer a) Pacific Ocean

23. A Calf is a baby of _______.
a) Goat
b) Cow
c) Dog
d) Cat

Click here to View Answer
Answer b) Cow

24. We smell with our __________.
a) Hands
b) Nose
c) Eyes
d) Toes

Click here to View Answer
Answer b) Nose

25. Your Mother’s Father is called as _________.
a) Cousin
b) Grandfather
c) Uncle
d) Father

Click here to View Answer
Answer b) Grandfather

26. A Tricycle has how many wheels?
a) Two
b) Three
c) Four
d) Five

Click here to View Answer
Answer b) Three

27. Who is the Father of Nation?
a) Mahatma Gandhi
b) Jawaharlal Nehru
c) Bhagat Singh
d) Ambedkar

Click here to View Answer
Answer a) Mahatma Gandhi

28. Who is the current Prime Minister of India?
a) Manmohan Singh
b) Narendra Modi
c) Amit Shah
d) Ram Nath Kovind

Click here to View Answer
Answer b) Narendra Modi

29. Milk is _______ in colour.
a) Black
b) White
c) Brown
d) Red

Click here to View Answer
Answer b) White

30. How many days are there in a week?
a) 5
b) 6
c) 7
d) 8

Click here to View Answer
Answer c) 7

31. How many minutes are there in an hour?
a) 30
b) 45
c) 60
d) 75

Click here to View Answer
Answer c) 60

32. How many seconds are there in a minute?
a) 20
b) 30
c) 40
d) 60

Click here to View Answer
Answer d) 60

33. Birds can fly with _______.
a) Legs
b) Wings
c) Neck
d) Head

Click here to View Answer
Answer b) Wings

34. Fish can breath with ______.
a) Mouth
b) Gills
c) Tail
d) Eyes

Click here to View Answer
Answer b) Gills

35. A Triangle has how many sides?
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4

Click here to View Answer
Answer c) 3

36. A Square has how many sides?
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4

Click here to View Answer
Answer d) 4

37. How many colours are there in a Rainbow?
a) 4
b) 5
c) 6
d) 7

Click here to View Answer
Answer d) 7

38. How many Continents are there in the World?
a) 5
b) 6
c) 7
d) 8

Click here to View Answer
Answer c) 7

38. _________ is the smallest Continent.
a) Asia
b) Australia
c) Africa
d) Europe

Click here to View Answer
Answer b) Australia

39. ________ is the smallest Country in the world.
a) Vatican City
b) Singapore
c) Mauritius
d) Monaco

Click here to View Answer
Answer a) Vatican City

40. How many colours are there in Indian National Flag?
a) 3
b) 4
c) 5
d) 6

Click here to View Answer
Answer b) 4




41. ___________ is the National Animal of India
a) Lion
b) Tiger
c) Elephant
d) Zebra

Click here to View Answer
Answer b) Tiger

42. ___________ is the largest mammal
a) Shark
b) Blue Whale
c) Elephant
d) Giraffe

Click here to View Answer
Answer b) Blue Whale

43. How many bones are there in Adult Human Body?
a) 200
b) 202
c) 204
d) 206

Click here to View Answer
Answer d) 206

44. ___________ is the highest peak in the World.
a) Mount Kilimanjaro
b) K2
c) Mount Everest
d) Lhotse

Click here to View Answer
Answer c) Mount Everest

45. How many Alphabets are there in English?
a) 22
b) 24
c) 26
d) 28

Click here to View Answer
Answer c) 26.

46. What is the fastest Animal in land?
a) Lion
b) Tiger
c) Cheetah
d) Deer

Click here to View Answer
Answer c) Cheetah

47. Which Planet is known as Red Planet?
a) Mercury
b) Earth
c) Mars
d) Jupiter

Click here to View Answer
Answer c) Mars

48. ___________ is the largest Democratic Country in the World
a) USA
b) India
c) China
d) Russia

Click here to View Answer
Answer b) India

49. ___________ is the largest country in the World by area?
a) Russia
b) China
c) USA
d) Australia

Click here to View Answer
Answer a) Russia

50. ____________ is the largest country in the World by Population?
a) Russia
b) China
c) Bangladesh
d) India

Click here to View Answer
Answer b) China

Also Try:


Visit this page often. We will be adding more questions in this page. Share your feedback about our GK Quiz for Kids.

Leave a Comment