GK Quiz on MS Dhoni

GK Quiz on MS Dhoni

1. Dhoni was a Travelling Ticket Examiner (TTE) at ______________ railway station from 2001 to 2003, under South Eastern Railway in Midnapore (W), a district in West Bengal.
a) Kharagpur
b) Shantipur
c) Haldia
d) Jangipur

Click here to View Answer
Answer a) a) Kharagpur.

2. Dhoni holds the post of Vice-President of Which Indian Company ?
a) Ambuja Cement
b) Ultratech Cement
c) Indian Cements
d) ACC Cements

Click here to View Answer
Answer c) Indian Cements.

3. Dhoni is the co-owner of which Indian Super League team ?
a) FC Goa
b) Chennaiyan FC
c) Kerela Blasters FC
d) FC Pune City

Click here to View Answer
Answer b) Chennaiyan FC.

4. MS Dhoni recently received a Civilian Award from President Ram Nath Kovind. Which Award did he received?
a) Bharat Ratna
b) Padma Vibhushan
c) Padma Bhushan
d) Padma Shri

Click here to View Answer
Answer c) Padma Bhushan.

5. MS Dhoni took over the ODI captaincy from __________ in 2007.
a) Sourav Ganguly
b) Anil Kumble
c) Sachin Tendulkar
d) Rahul Dravid

Click here to View Answer
Answer d) Rahul Dravid.

6. He has the record of the highest ODI score by a wicketkeeper, how much is it?
a) 160
b) 173
c) 183
d) 190

Click here to View Answer
Answer c) 183.

7. Which is his favourite football club?
a) Manchester United
b) Man United
c) Inter Milan
d) Tottenham

Click here to View Answer
Answer a) Manchester United.

8. In which year did MSD win the Rajiv Gandhi Khel Ratna award?
a) 2006
b) 2008
c) 2010
d) 2012

Click here to View Answer
Answer b) 2008.

9. Which honorary position does Dhoni hold in the Indian Territorial Army ?
a) Chief Head
b) Hawildar
c) General Hawildar
d) Lieutenant Colonel

Click here to View Answer
Answer d) Lieutenant Colonel.

10. Which actor has invested in dhoni’s ‘Mahi Racing Team India’?
a) Kamal Hasan
b) Akkineni Nagarjuna
c) SHah Rukh Khan
d) Ahshay Kumar

Click here to View Answer
Answer b) Akkneni Nagarjuna.

11. who was dhoni’s first coach?
a) Ravi Shasthri
b) Bankin Yadav
c) Keshav Ranjan Banerje
d) Rajiv Menon

Click here to View Answer
Answer c) Keshav Ranjan Banerje.

12. Dhoni began his career in 1998 by playing for ___________.
a) Gujarat
b) Punjab
c) Bihar
d) Karnataka

Click here to View Answer
Answer c) Bihar.

13. Dhoni’s ODI shirt no is ______.
a) 2
b) 4
c) 6
d) 7

Click here to View Answer
Answer d) 7.

14. Under his captaincy, CSK team has won __________ IPL titles.
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4

Click here to View Answer
Answer b) 2.

15. Apart from CSK, which team has bought Dhoni for IPL?
a) Pune
b) Rajastan
c) Mumbai
d) Kolkata

Click here to View Answer
Answer a) Pune.

About the author

Vignesh

Vignesh Sathyan is the Founder of Day Today GK, a portal that helps Aspirants who are preparing for Competitive Exams.

You can reach him at sathyan@daytodaygk.com

Leave a Comment