GK Quiz on Cars with Answers

GK Quiz on Cars with Answers

GK Quiz on Cars


GK Quiz on Cars – We all love Cars. Ain’t We? Check out how well you are updated about Cars. Try this interesting Quiz on Cars by Day Today GK and keep yourself updated.


GK Quiz on Cars 

1. Which is the Indian Car of the Year 2019?
a) Hyundai Santro
b) Maruti Suzuki Ertiga
c) Maruti Suzuki Swift
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Maruti Suzuki Swift.
The Maruti Suzuki Swift has won the esteemed Indian Car of The Year (ICOTY) award for 2019. At a ceremony held in Mumbai by the ICOTY committee, by Dr. Raghupati Singhania, Chairman & Managing Director, JK Tyre & Industries Limited.

2. What is the slogan of Audi Car?
a) “We are the competition”
b) “Being Ahead through Technology”
c) “Moving forward”
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) “Being Ahead through Technology”. Audi’s slogan is Vorsprung durch Technik, meaning “Being Ahead through Technology”. However, Audi USA had used the slogan “Truth in Engineering” from 2007 to 2016, and have not used the slogan since 2016.

3. In which European city, The Volvo Group’s headquarters located?
a) Oslo
b) Stockholm
c) Gothenburg
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Gothenburg
The Volvo Group (stylized as VOLVO) is a Swedish multinational manufacturing company. Headquarters, Gothenburg, Sweden.

4. What was the top selling car in India in 2018?
a) Maruti Suzuki Dzire
b) Hyundai Elite i20
c) Maruti Baleno
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Maruti Suzuki Dzire

5. How many rings are there in the Audi logo?
a) Fifth rings
b) Three rings
c) Four rings
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Four rings

6. Motor City is the nickname for which American city?
a) Chicago
b) Detroit
c) Michigan
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Detroit
Long recognized as the historic heart of the American automotive industry, Detroit took on the nickname “Motor City.”

7. The slogan for which Auto brand is ‘The best or nothing’?
a) Mercedes-Benz
b) Honda
c) Ford
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Mercedes-Benz

8. What is the slogan for Honda?
a) The Power of Dreams.
b) Engineered to Move the Human Spirit.
c) There is No Substitute.
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) The Power of Dreams.

9. Where is the main headquarters of Honda motor company?
a) Germany
b) America
c) Minato, Japan
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Minato, Japan

10. Where is the main headquarters of Maruti Suzuki?
a) Kolkata
b) New Delhi
c) Mumbai
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) New Delhi

11. Which of the following is not Jaguar model?
a) TL
b) XF
c) XJ
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) TL

12. When was Maruti Suzuki Founded?
a) 1986
b) 1980
c) 1982
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) 1982

13. “Drive your dreams” is the slogan of which car?
a) Toyota
b) Honda
c) Volkswagen
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Toyota

14. Where is the headquarters of BMW located?
a) Frankfurt
b) Munich
c) Berlin
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Munich, Germany

15. Where is the headquarters of Ford located?
a) Livonia
b) Michigan
c) Flint
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Michigan, United States

16. Which automobile manufacturer was the first to produce more than 10 million vehicles per year?
a) Mercedes-Benz.
b) Hyundai
c) Toyota
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Toyota.
Toyota plans to boost global sales to 10.32 million vehicles and increase production to 10.43 million in 2014.

17. What does the commonly used automotive abbreviation ABS stand for?
a) Anti-lock Bear System
b) Anti-lock Braking System
c) Anti-lock Block System
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Anti-lock Braking System

18. Who started Ford Motor Company?
a) Karl Benz
b) Clara Jane Ford
c) Henry Ford
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Henry Ford

19. Which of the following has been an Acura slogan?
a) Chrysler. Inspiration comes standard.
b) The road will never be the same.
c) Never Follow.
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) The road will never be the same.

20. Which country manufactures the most number of cars?
a) USA
b) Japan
c) China
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) China

21. What is the newest jaguar model?
a) XJ
b) XF
c) XE
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) XJ

22. Who is known as the inventor of the gasoline-propelled automobile?
a) Karl Benz
b) Amedee Bollee
c) Nicolas-Joseph Cugnot
d) Gottlieb Daimler

Click here to View Answer
Answer a) Karl Benz

23. A model named Curved Dash was rolled out in 1901. It is considered as the first mass-produced car. The man behind this model is ___________.
a) Ransom Olds
b) Amedee Bollee
c) Henry Ford
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Ransom Olds.

24. What is the top selling car in the UK in 2018?
a) Toyota Camry
b) Honda CR-V
c) Ford Fiesta
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Ford Fiesta

25. Which is the world fastest car in 2018?
a) Bugatti Chiron
b) Hennessey Venom F5
c) Saleen S7 Twin Turbo
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Hennessey Venom F5

26. Which is the most expensive car in the world 2018?
a) 1963 Ferrari GTO
b) Sweptail Rolls Royce
c) Ferrari Pininfarina Sergio
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) 1963 Ferrari GTO

27. BMW was founded in which year?
a) 1945
b) 1913
c) 1915
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) 1913

28. Mercedes was founded in which year?
a) 1930
b) 1915
c) 1926
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) 1926

29. Mercedes headquarters is located in _________.
a) Istanbul
b) Stuttgart
c) Frankfurt
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Stuttgart, Germany

30. Toyota headquarters is located in _________.
a) UK
b) US
c) Japan
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Japan

About the author

Richa

Richa Gupta is a Banking Aspirant. Her dream is to become a PO in Government Bank. Aptitude and Reasoning are her strong zones. Richa is a hard working person who loves to share the knowledge she acquired to other Aspirants.

Leave a Comment