General Awareness Questions and Answer | August 06 2020

General Awareness Questions and Answer | August 06 2020

General Awareness Questions & Answers

Practice with static General Awareness Questions & Answers for competitive exams.


1. What is the currency of Israel?
a) Shekel
b) Pound
c) Dinar
d) Tomar

Click here to View Answer
Answer a) Shekal.

2. Kaziranga national park is located in which state?
a) Odisha
b) Jharkhand
c) Bihar
d) Assam

Click here to View Answer
Answer d) Assam.

3. Syama Prasad Mukherjee Port is located in which city?
a) Kolkata
b) Surat
c) Cochin
d) Vishakhapatnam

Click here to View Answer
Answer a) Kolkata.

4. Where is the headquarter of World Tourism Organization located?
a) New York, USA
b) Vienna, Austria
c) Madrid, Spain
d) Sydney, Australia

Click here to View Answer
Answer c) Madrid, Spain.

5. What is the capital and currency of Indonesia?
a) Nicosia & Euro
b) Baghdad & Dinar
c) Tehran & Rial
d) Jakarta & Rupiah

Click here to View Answer
Answer d) Jakarta & Rupiah.

6. Where is the headquarters of Swiggy located?
a) Hyderabad
b) Pune
c) Bengaluru
d) Chennai

Click here to View Answer
Answer c) Bengaluru.

7. What is the capital of Iceland?
a) Jakarta
b) Kingston
c) Amman
d) Reykjavik

Click here to View Answer
Answer d) Reykjavik.

8. Who is the current Youth affairs and Sports Minister of India?
a) Rajnath Singh
b) Kiren Rijiju
c) Nirmala Sitharaman
d) Prakash Javadekar

Click here to View Answer
Answer b) Kiren Rijiju.

9. Surat is located in banks of which river?
a) Sabarmati
b) Tapti
c) Narmada
d) Shipra

Click here to View Answer
Answer b) Tapti.

10. Which of the following city is located on the banks of Krishna river?
a) Hyderabad
b) Vijayawada
c) Visakhapatnam
d) Bengaluru

Click here to View Answer
Answer b) Vijayawada.

Leave a Comment