GK Quiz – 202 (Revolutions)

GK Quiz on Revolutions

1. Brown Revolution is associated with ________________________
a) Petroleum Production
b) Fish Production
c) Cotton Revolution
d) Leather / non-conventional / cocoa Production

Click here to View Answer
Answer d) Leather / non-conventional / cocoa Production.

2. Green Revolution is associated with ________________________
a) Egg / Poultry Production
b) Foodgrain Production
c) Jute Production
d) Oil seeds Production

Click here to View Answer
Answer b) Foodgrain Production.

3. Round Revolution is associated with ________________________
a) Potato Production
b) Meat and Tomato Production
c) Petroleum Production
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Potato Production.

4. Yellow Revolution is associated with ________________________
a) Meat and Tomato Production
b) Egg / Poultry Production
c) Oil seeds Production
d) Jute Production

Click here to View Answer
Answer c) Oil seeds Production.

5. Rainbow Revolution is associated with ________________________
a) Cotton Production
b) Holistic development of agricultural sector
c) Milk / Dairy Production
d) Petroleum Production

Click here to View Answer
Answer b) Holistic development of agricultural sector.

6. Silver Revolution is associated with ________________________
a) Fish Production
b) Jute Production
c) Foodgrain Production
d) Egg / Poultry Production

Click here to View Answer
Answer d) Egg / Poultry Production.

7. Black Revolution is associated with ________________________
a) Petroleum Production
b) Cotton Revolution
c) Jute Production
d) Oil seeds Production

Click here to View Answer
Answer a) Petroleum Production.

8. White Revolution is associated with ________________________
a) Meat and Tomato Production
b) Leather / non-conventional / cocoa Production
c) Milk / Dairy Production
d) Holistic development of agricultural sector

Click here to View Answer
Answer c) Milk / Dairy Production.

9. Blue Revolution is associated with ________________________
a) Petroleum Production
b) Fish Production
c) Foodgrain Production
d) Egg / Poultry Production

Click here to View Answer
Answer b) Fish Production.

10. Red Revolution is associated with ________________________
a) Holistic development of agricultural sector
b) Cotton Revolution
c) Leather / non-conventional / cocoa Production
d) Meat and Tomato Production

Click here to View Answer
Answer d) Meat and Tomato Production.

11. Pink Revolution is associated with ________________________
a) Egg / Poultry Production
b) Onion Production / Prawn Production
c) Fertilizer Revolution
d) Petroleum Production

Click here to View Answer
Answer b) Onion Production / Prawn Production.

12. Grey Revolution is associated with ________________________
a) Fertilizer Revolution
b) Onion Production / Prawn Production
c) Milk / Dairy Production
d) Meat and Tomato Production

Click here to View Answer
Answer a) Fertilizer Revolution.

About the author

mohamed

Leave a Comment