English Quiz – Set Twelve (Synonyms)

The English is the stream which  necessarily being asked in every competitive exam. to give your preparation an competitive edge try these exercises.

An Exercise on Synonyms: Choose the one option from given others which is  close to the given word

1. What is the synonym for Voluble?
a) Talkative
b) Quiet
c) Silent
d) Prayer

Click here to View Answer
Answer a) Talkative

2. What is the synonym for Brusque?
a) Abrupt
b) Calm
c) Noisy
d) None

Click here to View Answer
Answer a) Brusque

3. What is the synonym for Sylphlike?
a) Graceful
b) Ugly
c)Quick
d) Passive

Click here to View Answer
Answer a) Graceful

4. What is the synonym for Abysmal?
a) Poor
b) Rich
c) Alumni
d) High

Click here to View Answer
Answer a) Poor

5. What is the synonym for Repugnant?
a) Unacceptable
b) Poor
c) Rich
d) Graceful

Click here to View Answer
Answer a) Unacceptable

6. What is the synonym for Abhorrent?
a) Despicable
b) Awesome
c) Contented
d) Aimless

Click here to View Answer
Answer a) Despicable

7. What is the synonym for Reprehensible?
a) Odious
b) Ignoble
c) Uncensored
d) Loving

Click here to View Answer
Answer a) Odious

8. What is the synonym for Dilettante?
a) Dabbler
b) Professional
c) Knowledge
d) Specialist

Click here to View Answer
Answer a) Dabbler

9. What is the synonym for Credence?
a) Belief
b) Angry
c) Alumni
d) unaccepted

Click here to View Answer
Answer a) Belief

10. What is the synonym for Gusto?
a) Zest
b) Elevation
c) Nadir
d) Zenith

Click here to View Answer
Answer a) Zest

Click- Set-11

Leave a Comment