Current Affairs Quiz – September 22 2021

Current Affairs Quiz – September 22 2021

Current Affairs Quiz – September 22  2021. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2020 PDF and Current affairs quiz PDF .

1. Which world leader has been honoured with the SDG Progress award?
a) Sheikh Hasina
b) PM Yoshihide Suga
c) Scott Morrison
d) Jacinda Ardern

Click here to View Answer
Answer a) Sheikh Hasina.

2. When is World Rhino Day observed?
a) September 21st
b) September 22nd
c) September 23rd
d) September 24th

Click here to View Answer
Answer b) Sept 22nd. The Indian state of Assam has nearly three-quarters of the Rhinos in the world. The greater one-horned Rhino or the Indian Rhino is the largest of Rhino species found in the North Indian States and Nepal.

3. The Eden beach that received Blue Flag certification recently is located in which state/ UT?
a) Puducherry
b) Tamil Nadu
c) Kerala
d) Andhra Pradesh

Click here to View Answer
Answer a) Puducherry. The total number of beaches in India with the Blue Flag certification has now reached ten, of which eight beaches got the certification on October 6, 2020.

4. India will become ___________ largest importer by 2050.
a) 1st
b) 2nd
c) 3rd
d) 5th

Click here to View Answer
Answer c) 3rd.

5. Which state government has decided to set up ‘Electronic Park’?
a) Maharastra
b) Madhya Pradesh
c) Uttarakhand
d) Uttar Pradesh

Click here to View Answer
Answer d) Uttar Pradesh.

6. Air Marshal VR Chaudhari appointed as next Chief of _______________.
a) Indian Army
b) Indian Navy
c) Indian Air Force
d) Indian Railway

Click here to View Answer
Answer c) Indian Air Force.

7. Which entertainment company has merged with Sony India?
a) Star
b) Colors
c) Sun
d) Zee

Click here to View Answer
Answer d) Zee. The Zee Entertainment Enterprises Ltd (ZEEL) on September 22, 2021, announced that its board of directors have unanimously given in-principle approval for the merger between ZEEL and Sony Pictures Networks India (SPNI).

8. When is World Rose Day for cancer patients observed?
a) September 19th
b) September 20th
c) September 21st
d) September 22nd

Click here to View Answer
Answer d) September 22nd.

Leave a Comment