Current Affairs Quiz – September 21 2021

Current Affairs Quiz – September 21 2021

Current Affairs Quiz – September 21  2021. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2020 PDF and Current affairs quiz PDF .

1. India was ranked at which position on Global Innovation Index 2021?
a) 45th
b) 46th
c) 47th
d) 48th

Click here to View Answer
Answer b) 46th.

2. Which country topped the Global Innovation Index 2021?
a) US
b) UK
c) Japan
d) Switzerland

Click here to View Answer
Answer d) Switzerland.

3. When is World Alzheimer’s Day observed?
a) September 20th
b) September 21st
c) September 22nd
d) September 23rd

Click here to View Answer
Answer b) September 21st. The theme for World Alzheimer Day 2021 is “Know Dementia, Know Alzheimer’s”.

4. When is International Day of Peace 2021 observed?
a) September 20th
b) September 21st
c) September 22nd
d) September 23rd

Click here to View Answer
Answer b) September 21st. The 2021 theme for the International Day of Peace is “Recovering Better for an Equitable and Sustainable World.”

5. International Week of Deaf People 2021 is observed from______________.
a) September 19 to 25
b) September 22 to 28
c) September 20 to 26
d) September 25 to 31

Click here to View Answer
Answer c) September 20 to 26.The theme of 2021 IWD is “Celebrating Thriving Deaf Communities”.

6. SV Sarasvati receives National Florence Nightingale Award 2020, is associated with___________.
a) Nurse
b) Doctor
c) Scientist
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Nurse.

7. ‘Samudra Shakti’ – a navy exercise between India and_____________.
a) Indonesia
b) Nepal
c) Sri Lanka
d) Bangladesh

Click here to View Answer
Answer a) Indonesia.

8. Which nation has become 9th member of the Shanghai Cooperation Organisation?
a) Iraq
b) India
c) Iran
d) Saudi Arabia

Click here to View Answer
Answer c) Iran.Iran was officially admitted as a full member of the Shanghai Cooperation Organization (SCO). The decision to admit Iran as a full member was declared in the 21st summit of the SCO leaders in Dushanbe, Tajikistan.

9. 73rd Emmy award was held at______________.
a) California
b) Texas
c) London
d) Rome

Click here to View Answer
Answer a) California. The 73rd edition of the Television Academy’s top honours is being hosted by Cedric the Entertainer on CBS.

 

Leave a Comment