Current Affairs Quiz – January 14 & 15 2022

Current Affairs Quiz – January 14 & 15 2022. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2021 PDF and Current affairs quiz PDF .

Current Affairs Quiz


Current Affairs Quiz – January 14 & 15 2022

1. Reserve Bank of India has approved the appointment of Ittira Davis as managing director & chief executive officer of (MD & CEO) of _________________.
a) State Bank of India
b) Ujjivan Small Finance Bank
c) HDFC Bank
d) Canara Bank

Click here to View Answer
Answer b) Ujjivan Small Finance Bank.

2. LazyPay, a Buy Now Pay Later (BNPL) solution by PayU Finance, announced its partnership with ______________ to launch LazyCard.
a) HDFC Bank
b) SBM Bank India
c) State Bank of India
d) ICICI Bank

Click here to View Answer
Answer b) SBM Bank India.

3. ___________ and South Korea’s largest steelmaker POSCO have signed a non-binding MoU to explore business opportunities in India.
a) Tata Sons
b) Reliance Industries
c) Adani Group
d) Mahindra

Click here to View Answer
Answer c) Adani Group.

4. Which Bank was named as the ‘Best Private Bank’ in India at the ‘Global Private Banking Awards 2021’?
a) Axis Bank
b) HDFC Bank
c) ICICI Bank
d) Yes Bank

Click here to View Answer
Answer b) HDFC Bank.

5. Which Bank has tied up with MinkasuPay to offer a biometric authentication solution for net banking payments in merchant apps using Fingerprint or Face ID?
a) Axis Bank
b) HDFC Bank
c) ICICI Bank
d) Yes Bank

Click here to View Answer
Answer a) Axis Bank.

6. Deon Lendore, who passed away recently, was a/an __________.
a) Writer
b) Athlete
c) Scientist
d) Actor

Click here to View Answer
Answer b) Athlete.

7. The 18th Kachai Lemon Festival begins in _________.
a) Meghalaya
b) Mizoram
c) Manipur
d) Sikkhim

Click here to View Answer
Answer c) Manipur. This year the festival is being organised under the theme ‘Organic Kachai Lemon for Safe Environment and Rural Transformation’.

8. Who has been appointed as the Chairman of the Indian Council of Historical Research (ICHR)?
a) Raghuvendra Tanwar
b) Tanmayi Reddy
c) Venkata Krishnan
d) Viswajith Ray

Click here to View Answer
Answer a) Raghuvendra Tanwar.

9. Indian Army Day is observed on __________.
a) January 13
b) January 14
c) January 15
d) January 16

Click here to View Answer
Answer c) January 15. This year marks the 74th Indian Army Day.

10. India has announced financial assistance of USD 900 million loans to _____________.
a) Nepal
b) Sri Lanka
c) Bangladesh
d) Afghanistan

Click here to View Answer
Answer b) Sri Lanka. The island country is currently facing a shortage of almost all essential commodities due to a shortage of dollars to pay for the imports.

11. Daniel Ortega sworn in as President of _____________.
a) Honduras
b) Managua
c) El Salvador
d) Nicaragua

Click here to View Answer
Answer d) Nicaragua.

12. _________ has become the first foreign country to place an order for the purchase of the BrahMos Shore-Based cruise Missile System for its navy.
a) Singapore
b) Philippines
c) Nepal
d) South Korea

Click here to View Answer
Answer b) Philippines.

13. Kamal Khan, who passed away recently, was a/an _________.
a) Writer
b) Athlete
c) Scientist
d) Journalist

Click here to View Answer
Answer d) Journalist.

Leave a Comment