Computer Quiz – 268 for Bank, SSC, Railways & Other Exams

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. The central processing unit (CPU) consists of ___________________
a) Control unit, arithmetic-logic unit and primary storage
b) Control unit, arithmetic-logic unit and primary storage
c) Control unit, primary storage, and secondary storage
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Control unit, arithmetic-logic unit and primary storage.

2. What is that secret code is called which prohibits entry into some programs?
a) Access Code
b) Password
c) Entry Code
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Password.

3. Expand CLI?
a) Common Line Interface
b) Command Line Internet
c) Computer Line Interface
d) Command Line Interface

Click here to View Answer
Answer d) Command Line Interface.

4. A set of choices on the screen is called a/an ___________
a) Action
b) Editor
c) Menu
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Menu.

5. When sending an e-mail, the __________ line describes the contents of the message
a) subject
b) contents
c) to
d) bcc

Click here to View Answer
Answer a) subject.

6. What program would you use to gain administrative rights to someone’s computer?
a) Trojan Horse
b) Executive Android
c) Boot
d) Rootkit

Click here to View Answer
Answer d) Rootkit.

7. Expand CLR?
a) Computer Language Runtime
b) Common Language Runtime
c) Common Line Runtime
d) Colour Language Runtime

Click here to View Answer
Answer b) Common Language Runtime.

8. Who invented vacuum tubes?
a) William Shockley
b) John Bardeen
c) Charles Babbage
d) Lee de Forest

Click here to View Answer
Answer d) Lee de Forest.

9. Which type of storage in hard disc?
a) Non-volatile
b) Temporary
c) Volatile
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Non-volatile.

10. Operating system, editors, and debuggers comes under?
a) Utilities
b) System Software
c) Application Software
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) System Software.

Leave a Comment