Static GK Quiz on Geography

Static GK Quiz on GEOGRAPHY

Static GK Quiz on Geography : Geography is a field of Science and the study of lands, the features, the inhabitants, and the phenomenon of Earth. It contains ten Questions on Geography from 1 to 10.

1. India’s largest off-shore oil field is?
a) Mumbai High
b) Tarapore
c) Kalpakkam
d) Neyveli

Click here to view Answer
Answer a) Mumbai High

2.The world’s largest producer of solar power is?
a) India
b) Germany
c) France
d) China

Click here to view Answer
Answer b) Germany

3. The railway links Singapore with turkey is?
a) Trans-Andean Railways
b) Trans-Asean Railways
c) Trans-Siberian Railways
d) Trans-Candian Railways

Click here to view Answer
Answer b) Trans-Asean Railways

4. The Birth rate is the number of live births in a year for every_________people of total population.
a) 10000
b) 100
c) 10
d) 1000

Click here to view Answer
Answer d) 1000

5. The annual rainfall at Cherrapunji is?
a) 1000cm
b) 1100cm
c) 1200cm
d) 1270cm

Click here to view Answer
Answer d) 1270cm

6. India occupies 5th position in the production of?
a) Gold
b) Copper
c) Coal
d) Manganese

Click here to view Answer
Answer d) Manganese

7. Radio Broadcast in India was started in?
a) 1919
b) 1925
c) 1927
d) 1945

Click here to view Answer
Answer c) 1927

8. GPS was created and realized by the US Department of?
a) Transport
b) Finance
c) Trade
d) Defence

Click here to view Answer
Answer d) Defence

9. By 2025, the people will be affected by severe water supply is _______ Billion?
a) 2
b) 3
c) 4
d) 5

Click here to view Answer
Answer d) 5

10. The southern Railway zone have been demarcated into?
a) Three Divisions
b) Four Divisions
c) Five divisions
d) Six Divisions

Click here to view Answer
Answer c) Five divisions

Leave a Comment