General Knowledge Quiz – Set Eighty Six

1. Blood groups were discovered by ____
a) Whitemann
b) Landsteiner
c) Ronald Ross
d) Altmom

View Answer
Answer b) Landsteiner

2. Morphologically, which part of mango is being eaten?

a) Endoacarp
b) Mesocarp
c) Epicarp
d) Pericarp

View Answer
Answer b) Mesocarp

3. Which of the following is the most important site for the formation of lymph.

a) Liver
b) Spleen
c) Brain
d) Heart

View Answer
Answer b) Spleen

4. Silk is  obtained from which stage of life cycle of silk moth?

a) Adult
b) Pupa
c) Egb
d) Larva

View Answer
Answer b) pupa

5. Among the following spider belong to the phylum of ___________

a) Insecta
b) Arthropods
c) Reptalia
d) Animalia

View Answer
Answer b) Arthropoda

6. Which of the following can synthesize its own food?

a) Euglina
b) Amoeba
c) Hydra
d) All of the following

View Answer
Answer a) Euglina

7. The element that helps in transport of electrons from water in photosynthesis is ____

a) Molybdenum
b) Zinc
c) Chlorine
d) Boron

View Answer
Answer a) Molybdenum

8. Birds have evolved from

a) Fishes
b) Mammals
c) Reptiles
d) Arthropods

View Answer
Answer c) Reptiles

9. Foot and Mouth disease in cattle is caused by ______ Pseudomonas
a) Salmonella
b) Virus
c) Anabaen

View Answer
Answer c) Virus

10. Urea cycle takes place in _______

a) Stomach
b) liver
c) pancreas
d) kidney

View Answer
Answer b) Liver

About the author

A Moorthy

Leave a Comment