Quantitative Aptitude Quiz for SBI PO | IBPS – Set 143

1) 984 + 3.75 × 440 – 1.25 × 248= ?
a) 2148
b) 2264
c) 2324
d) 2420
e) None of these

Click to View Answer
Answer c) 2324

2) (? % of 664) 0.8 = 332
a) 80
b) 75
c) 60
d) 50
e) 40

Click to View Answer
Answer e) 40

3) 18.5 % of 7200 + 27.8 % of 1800 + 16.6 = (?)²
a) 37
b) 39
c) 43
d) 47
e) None of these

Click to View Answer
Answer c) 43

4) 172% of 1155 + 2.75% of 275 = ?
a) 1990
b) 1994
c) 1998
d) 2040
e) 1986

Click to View Answer
Answer b) 1994

5) 7130 × 19.87 + 13.06 × 1921 = ?
a) 167560
b) 169120
c) 187340
d) 207940
e) 268100

Click to View Answer
Answer a) 167560

6) 18940 45 + 2.39 × 75 = ?
a) 580
b) 600
c) 640
d) 680
e) 720

Click to View Answer
Answer b) 600

7) 4 , 13, 54, 273, 1642, ?
a) 10432
b) 10968
c) 11120
d) 11499
e) 11562

Click to View Answer
Answer d) 11499

8) 3, 14, 66, 312, 1640, ?
a) 9950
b) 9960
c) 9970
d) 9980
e) 9990

Click to View Answer
Answer b) 9960

9) 3, 8, 16, 15, 42, 29, 81, ?
a) 50
b) 54
c) 72
d) 78
e) 96

Click to View Answer
Answer a) 50

10) 6, 42, 114, 258, 546, ?
a) 1116
b) 1118
c) 1120
d) 1122
e) 1124

Click to View Answer
Answer d) 1122

11) 484, 729, 1024, 1369, 1764, ?
a) 2204
b) 2206
c) 2209
d) 2212
e) 2215

Click to View Answer
Answer c) 2209

About the author

A Moorthy

Leave a Comment