Quantitative Aptitude Quiz for SBI PO | IBPS – Set 139

A building consists of man and women who spend their leisure time in watching movies, learning dance and learning singing 8 men, who form ten percent of the total number of men in the building learn to dance .The total number of women in the building is 62.5 per cent of the total number of men in the building. Twenty four per cent of the total number of women learns to sing. One –fifth of the total numbers of women watch movies. The ratio of the number of men watching movies to the number of men watching movies to the number of men watching movies to the number of women doing the same is 13: 2 respectively

1) What is the respective ratio of the number of men learning dance to the number of women doing the same?
a) 8 : 11
b) 5 : 9
c) 2 : 7
d) 3 : 5
e) None of these

Click to View Answer
Answer c) 2 : 7

2) The total number of women in the building is approximately what percent to the total number of members (men and women together) in the building?
a) 45
b) 33
c) 42
d) 27
e) 38

Click to View Answer
Answer e) 38

3) What is the number of women learning dance?
a) 28
b) 22
c) 30
d) 24
e) None of these

Click to View Answer
Answer a) 28

4) The number of men who like watching movies is what percent of the total number of men in the building?
a) 79.75
b) 83.45
c) 81.25
d) 72.15
e) none of these

Click to View Answer
Answer c) 81.25

5) What is the total number of members (men and women together) learning signing?
a) 21
b) 13
c) 18
d) 15
e) None of these

Click to View Answer
Answer e) None of these

6) 12959.998 ÷ 18.010 =?
a) 840
b) 990
c) 570
d) 680
e) 720

Click to View Answer
Answer e) 720

7) 40.005% of 439.998 + ?% of 655.011 = 228.5
a) 8
b) 17
c) 12
d) 20
e) 5

Click to View Answer
Answer a) 8

8) 6894.986 + 5025.005+600.020 =?
a) 12170
b) 13540
c) 12950
d) 11560
e) 12500

Click to View Answer
Answer e) 12500

9) 31.999×12.001×17.5001 =?
a) 6600
b) 6720
c) 6480
d) 6070
e) 6270

Click to View Answer
Answer b) 6720

10) (10.998)³ =?
a) 1440
b) 1730
c) 1330
d) 1640
e) 1000

Click to View Answer
Answer c) 1330

About the author

A Moorthy

Leave a Comment