English Quiz – Set Twenty (Idioms)

1. What is the meaning of “You Can’t Judge A Book by its Cover”?
a) Never make assumptions based upon the way something looks
b) Think about something before making a decision
c) The business is making money, it is profitable
d) Remain brave and keep on trying

Click here to View Answer
Answer a)Never make assumptions based upon the way something looks

2. What is the meaning of “When Pigs Fly”?
a) Impossible and probably will never
b) To be accustomed to
c) Does other work while they are away
d) Stop doing something bad

Click here to View Answer
Answer a)Impossible and probably will never

3. What is the meaning of “To Dance to a Different Tune”?
a) Change in the behavior, actions
b) To cause disgust, dislike
c) You are in danger
d) Take responsibility for more than one can manage

Click here to View Answer
Answer a) Change in the behavior, actions

4. What is the meaning of “Strike While the Iron Is Hot”?
a) Unfair attention or emphasis on something
b) A suggestion is to reject it
c) To act decisively and quickly
d) the idea that there is little or no chance of something happening

Click here to View Answer
Answer c)To act decisively and quickly

5. What is the meaning of “To Be Chicken”?
a) You are being called a coward
b) To have no money
c) Try very hard
d) Decide to do something different from what had been decided earlier

Click here to View Answer
Answer a)You are being called a coward

6. What is the meaning of “Sell Like Hot Cakes”?
a) To sell a large quantity of something
b) To be in agreement with someone
c) To shoot down an idea
d) To suffer the loss of a large sum of money

Click here to View Answer
Answer 1)To sell a large quantity of something

7. What is the meaning of “Raise a Fuss”?
a) To cause problems by complaining
b) An agreement to fulfill a promise at a later date
c) To put a large effort into thinking about something
d) To be the one that makes decisions

Click here to View Answer
Answer a)To cause problems by complaining

8. What is the meaning of “Pass the Buck”?
a) To move the responsibility from one person to another
b) To praise someone
c) To be aware
d) start something, especially something big

View Answer
Answer a)To move the responsibility from one person to another

9. What is the meaning of “Par for the Course”?
a) According to expectations
b) To lose consciousness
c) To give praise to someone
d) To concentrate

Click here to View Answer
Answer a) According to expectations

10. What is the meaning of “On a Shoestring”?
a) A small amount of money
b) You need something new or different
c) To make a point of means to purposefully do something
d) To be lucky and fortunate

Click here to View Answer
Answer a)A small amount of money

Leave a Comment