English Quiz – Set Forty (Error Spotting & Synonyms)

1. Spot The Error
a) Amit Shah had told an election rally at
b) Raxual on Indo-Nepal border in East Champaran district
c) on Thursday that if BJP loses in Bihar,
d) Diwali was celebrated in Pakistan.
e) No Error

Click here to View Answer
Answer d) Diwali will be

2. Spot The Error
a) The JK government has been
b) criticized for not
c) taking enough steps
d) to protect minorities
e) No Error

Click here to View Answer
Answer e) No Error

3. Spot The Error
a) The highlight of Raghuram’s reception
b) was the President’s visit
c) amidst a blanket of security
d) in and out the venue.
e) No Error

Click here to View Answer
Answer d) In and around

4. Spot The Error
a) They asked a lot of us,
b) knowing that in challenging
c) us they allowing us to
d) learn what we were capable of.
e) Error

Click here to View Answer
Answer c) us they allowing us to. It should be “allowed”

5. Spot The Error
a) According to the US Police,
b) gunmen used a vehicle packed with explosives
c) to blast their way into the RJ hotel compound
d) after storming the building.
e) No Error

Click here to View Answer
Answer d) after storming the building. It should be “before”

6. What is the meaning of Frantic
a) Doomed
b) Restricted
c) Distraught
d) Greedy

Click here to View Answer
Answer c) Distraught

7. What is the meaning of Connive
a) Action
b) Disregard
c) Persuade
d) Tired

Click here to View Answer
Answer b) Disregard

8. What is the meaning of Frippery
a) Beautiful
b) Empty Display
c) Boring Holes
d) Visionary

Click here to View Answer
Answer b) Empty Display

9. What is the meaning of Apple Pie Order
a) in imperfect order
b) in perfect order
c) in a damaged manner
d) a total confusion

Click here to View Answer
Answer b) in perfect order

10. What is the meaning of Bad Blood
a) Ugly Behavior
b) Unfriendliness
c) Unholiness
d) Unethical

Click here to View Answer
Answer b) Unfriendliness

Leave a Comment