Banking Quiz – 48

BANKING QUIZ

1. Which company has acquired 40% stake in OakNorth Bank of the UK for USD 100 million on November 11, 2015?
a) Indiabulls IHFL
b) LIC Housing Finance Limited
c) PNB Housing Finance Limited
d) None of the above

Click here to View Answer
Answer a) Indiabulls

2. Which RBI office bearer has been appointed as vice chairman of Bank for International Settlements?
a) Deputy Governor R. Gandhi
b) RBI Governor Raghuram Rajan
c) Deputy Governor S.S. Mundra
d) Deputy Governor Harun Khan

Click here to View Answer
Answer b) RBI Governor Raghuram Rajan

3. RK Takkar was appointed as the Managing Director and CEO of the UCO Bank which is headquartered at
a) Kolkata
b) Mumbai
c) Bengaluru
d) Kochi
e) Hyderabad

Click here to View Answer
Answer a) Kolkata

4. JK Garg was appointed as the new MD and CEO of which of the following banks recently?
a) Andhra Bank
b) Dena Bank
c) Indian Bank
d) Allahabad Bank
e) Corporation Bank

Click here to View Answer
Answer e) Corporation Bank

5. Emirates NBD announced a partnership deal with SBI to help NRI customers in the gulf carry out their remittances instantly and more conveniently. The Emirates NBD is based in
a) Saudi Arabia
b) Qatar
c) Bahrain
d) UAE
e) Kuwait

Click here to View Answer
Answer d) UAE

6. The RBI allowed state co-operative banks (StCBs) and district central co-operative banks (DCCBs) to offer internet banking with _______ facility, recently.
a) Transactional
b) View only
c) NEFT
d) IMPS
e) None of these

Click here to View Answer
Answer b) View only

7. Who among the following is the new MD and CEO of the Indian Bank?
a) JK Garg
b) RK Takkar
c) Suresh N Patel
d) Mahesh Kumar Jain
e) KR Kamath

Click here to View Answer
Answer d) Mahesh Kumar Jain

8. Suresh N Patel was appointed as the Managing Director of which of the following public sector banks recently?
a) Oriental Bank of Commerce
b) Corporation Bank
c) UCO Bank
d) Dena Bank
e) Andhra Bank

Click here to View Answer
Answer e) Andhra Bank

9. Which bank is recently inaugurated by Arun Jaitely as full-fledged scheduled commercial bank?
a) HSBC bank
b) Bandhan bank
c) Yes bank
d) Bharathiya Magila Bank
e) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Bandhan Bank

10. Who is the chairman of Bandhan bank?
a) Ashok Lahiri
b) Rana Kapoor
c) Usha Ananthasubramanian
d) Peter Wong Tung
e) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Ashok Lahiri

11. Who works as RBI’s agent at places where it has no office of its own?
a) State Bank of India
b) Ministry of Finance
c) Government of India
d) International Monetary FUND
e) None of these

Click here to View Answer
Answer a) State Bank of India

12. _____________are the beneficiaries of the “Reverse Mortgage Scheme”.
a) Government employees
b) Senior citizens
c) Unemployed persons
d) Persons of BPL category

Click here to View Answer
Answer b) Senior citizens

13. ______is the percentage of total deposits of a bank which it has to keep with itself in the form of liquid assets.
a) Statutory Liquidity Ratio (SLR)
b) Cash Reserve Ratio (CRR)
c) Statutory Reserve Ratio
d) Cash Ratio

Click here to View Answer
Answer a) Statutory Liquidity Ratio (SLR)

14. RBI isn’t expected to perform the role of
a) Acting as a clearing house
b) Working as a banker to the government
c) Managing forex
d) Accepting deposits from general public

Click here to View Answer
Answer d) Accepting deposits from general public

15. CARE Stands for __________ in Banking.
a) Credit Analysis and Research Ltd.
b) Central Arkansas Rescue Effort
c) Cooperative Agencies Resources For Education
d) Child & Adolescent Resources & Education
e) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Credit Analysis and Research Ltd.

16. With whom the RBI signed a special currency swap agreement that will allow the latter to draw up to $1.1 billion?
a) Central Bank of Pakistan
b) Central Bank of Nepal
c) Central Bank of Srilanka
d) Central Bank of China
e) none of these

Click here to View Answer
Answer c) Central Bank of Srilanka

17. Name the RBI deputy Governor ?
a) S.S. Mundra
b) Raghuram Rajan
c) Rakesh Sethi
d) V.R.Iyer
e) None of these

Click here to View Answer
Answer a) S.S. Mundra

18. Who is the New Managing Director for Catholic Syrian Bank?
a) Anand Krishnamurthy
b) Shikha Sharma
c) Balasubramanian S
d) Adtya Puri
e) Smt.Chanda Kochar

Click here to View Answer
Answer a) Anand Krishnamurthy

19. Which of the following banks is headquartered in New Delhi?
a) Allahabad Bank
b) Bank of Baroda
c) Canara Bank
d) Punjab National Bank
e) Corporation Bank

Click here to View Answer
Answer d) Punjab National Bank

20. Which of the following is an institution wholly owned by the RBI?
a) IDBI
b) NHB
c) SEBI
d) IDFC
e) PFRDA

Click here to View Answer
Answer b) NHB

Leave a Comment