IBPS Agriculture Officer Quiz – 49

Dear Aspirants,
Welcome to D2G’s IBPS Agriculture Officer Quiz Section.

1. World’s No. 1 egg producer in poultry is?
a) New Hempshire
b) Leghorn
c) English class
d) Rhode Island Red

Click here to View Answer
Answer b) Leghorn

2. Largest organ of the body of poultry?
a) crop
b) gizzard
c) cloaca
d) duodenum

Click here to View Answer
Answer b) gizzard

3. Paneer is a?
a) concentrated milk product
b) fermented milk product
c) coagulated milk product
d) dried milk product

Click here to View Answer
Answer c) coagulated milk product

4. The solid not fat (SNF) content of toned milk is?
a) 6.0%
b) 7.0%
c) 8.5%
d) 9.0%

Click here to View Answer
Answer c) 8.5%

5. The value of chi-square ranges from….. and is always positive?
a) -1 to +1
b) 0 to 2
c) zero to infinity
d) none of these

Click here to View Answer
Answer c) zero to infinity

6. The range of correlation coefficient lies between?
a) -1 to +1
b) 0 to 1
c) zero to infinity
d) 0 to 100

Click here to View Answer
Answer a) -1 to +1

7. Mycorrhiza help in the uptake of?
a) potassium
b) phosphorus
c) Nitrate
d) boron

Click here to View Answer
Answer b) phosphorus

8. Age of earth is approximately?
a) 3.5 billion
b) 4.5 billion
c) 5.5 million
d) 3.5 million

Click here to View Answer
Answer b) 4.5 billion

9. Atmospheric humidity is measured by?
a) radiometer
b) hygrometer
c) hydrometer
d) micrometer

Click here to View Answer
Answer b) hygrometer

10. The pH of normal rain is?
a) 6.5
b) 5.6
c) 4.6
d) 3.6

Click here to View Answer
Answer b) 5.6

 

About the author

A Moorthy

Leave a Comment