General Knowledge Quiz – Set Eighty Three

GK QUIZ

1.Founder Of The Arya Samaj
a.Dayananda Saraswati
b.Dr Bhimrao Ambedker
c.Mahatma Gandhi

Click to View Answer
Answer a.Dayananda Saraswati

2.Was The First Maharaja Of The Indian Princely State Of Kolhapur
a.Lajpat Rai
b.Chatrapati Shahu Maharaj
c.Ram Mohan Roy

Click to View Answer
Answer b.Chatrapati Shahu Maharaj

3.Chief Architect Of The Indian Constitution
a.Baba Amte
b.Swami Vivekanand
c.Dr. B.R. Ambedkar

Click to View Answer
Answer c.Dr. B.R. Ambedkar

4.Founder Of Ramakrishna Mission
a.Swami Vivekananda
b.Indira Gandhi
c.Jawaharlal Nehru
d.Mahatma Gandhi

Click to View Answer
Answer a.Swami Vivekananda

5. Particularly Known For His Work For Leprosy Patients
a.Lal Krishna Advani
b.Swami Vivekanand
c.Baba Amte

Click to View Answer
Answer c.Baba Amte

6.Founded The Swadhyay Movement
a.Pandurang Shastri Athavale
b.Gopal Ganeh Agarkar
c.Vinoba Bhave

Click to View Answer
Answer a.Pandurang Shastri Athavale

7. First Editor Of Kesari A Wellknown Marathi Weekly .Started His Own Periodical Named Sudharak
a.Gopal Ganesh Agarkar
b.Vinoba Bhave
c.Gopal Ganeh Agarkar

Click to View Answer
Answer a.Gopal Ganesh Agarkar

8.Often Called Acharya
a.Raja Rammohan Roy
b.Sahajanand Saraswati
c.Vinoba Bhave

Click to View Answer
Answer c.Vinoba Bhave

9.Formed The Satya Shodhak Samaj
a.Mahatma Gandhi
b.Raja Rammohan Roy
c.Jyotirao Phule

Click to View Answer
Answer c.Jyotirao Phule

10.Founder Brahmo Samaj
a.Raja Rammohun Roy
b.Indira Gandhi
c.Rani Laxmi Bai

Click to View Answer
Answer a.Raja Rammohun Roy

About the author

A Moorthy

Leave a Comment