General Knowledge Quiz – Set 121

1. Which one of the following institution was not set up by the Constitution of India?

a) Union Public Service Commission
b) Election Commission
c) Planning Commission
d) Union Judiciary

Click to View Answer
Answer c) Planning Commission.

2. Kailash temple of Ellora was built by_____.
a) Chaalukyas
b) Cholas
c) Pallavas
d) Rashtrakutas

Click to View Answer
Answer d) Rashtrakutas.

3. Who was the founder of Arya Samaj?
a) Swami Dayanand Sarswati
b) Swati Vivekanand
c) Raja Rammohan Roy
d) None of these

Click to View Answer
Answer a) Swami Dayanand Sarswati.

4. The growing plant need which of the following elements in large quantity?
a) Calcium
b) Nitrogen
c) Ammonia
d) Phosphorus

Click to View Answer
Answer b) Nitrogen.

5. Which of the following is a water borne disease?
a) Diphtheria
b) Tetanus
c) Hepatitis
d) Malaria

Click to View Answer
Answer a) Diphtheria.

6. ‘Aishbagh’ stadium is located in_____.
a) Mumbai
b) Delhi
c) Indore
d) Bhopal

Click to View Answer
Answer d) Bhopal

7. What is the full form of CRR a term used in Banking Industry?
a) Credit Reserve Ratio
b) Cash Reserve Rights
c) Country Reserve Ratio
d) Cash Reserve Ratio

Click to View Answer
Answer d) Cash Reserve Ratio

8. “Dhruv” is a –
a) Missile
b) Tank
c) Artillery Gun
d) Military Helicopter

Click to View Answer
Answer d) Military Halicopter

9. Where is the Bandipur National Park?
a) Andhra Pradesh
b) Karnataka
c) Assam
d) Odisha

Click to View Answer
Answer b) Karnataka

10. Pink bollworm is a pest of_____.
a) Mustard
b) Cotton
c) Okra
d) Gram

Click to View Answer
Answer b) Cotton

About the author

A Moorthy

Leave a Comment