General Knowledge Quiz – Set 115

GK Quiz on SET 115

1. Kaziranga Wild Life Sanctuary is in the state of
a) Bihar
b) Tamil Nadu
c) Assam
d) Kerela

Click to View Answer
Answer c) Assam

2. Which of the following city is widely regarded or known as the ‘Garden City of India’?
a) Chandigarh
b) Bengaluru
c) Jaipur
d) New Delhi

Click to View Answer
Answer b) Bengaluru

3. Which one of the following fertilizers is known as ‘Kisan Khad’?
a) Ammonium Sulphate
b) Urea
c) Calcium Ammonium Nitrate
d) None of the above

Click to View Answer
Answer c) Calcium Ammonium Nitrate.

4. Tejas is a___
a) Missile
b) Submarine
c) Spacecraft
d) Light Combat Aircraft

Click to View Answer
Answer d) Light Combat Aircraft

5. SRI is a technique used in
a) Rice
b) Wheat
c) Maize
d) Groundnut

Click to View Answer
Answer a) Rice

6. The first country to legalise medically assisted suicide is
a) Australia
b) United States
c) Netherlands
d) switzerland

Click to View Answer
Answer c) Netherlands

7. Exobiology deals with the study of
a) External Characters of living organisms
b) Life on the surface of the earth
c) Life in the outermost layers of atmosphere
d) Life in other planets and space

Click to View Answer
Answer d) Life in other planets and space

8. The ancient name of Assam is
a) pawa
b) kamrupa
c) Pippalivan
d) Ramgram

Click to View Answer
Answer b) Kamrupa

9. When did  shaka era started
a) AD 62
b) AD 78
c) AD 82
d) AD 88

Click to View Answer
Answer b) AD 78

10. Where is the Headquarter of NATO?
a) Paris
b) London
c) Geneva
d) Brussels

Click to View Answer
Answer d) Brussels

About the author

A Moorthy

Leave a Comment