GK Quiz – Set 168 (World GK)

GK Quiz – World GK

1. Alba White Truffle Festival is famous in
a) Sweden
b) Finland
c) Italy
d) USA

Click here to View Answer
Answer c) Italy

2. St Basil’s Cathedral is the famous monument in
a) Greece
b) Russia
c) London
d) Germany

Click here to View Answer
Answer b) Russia

3. Aconcagua is the highest peak in
a) Pamir
b) Alps
c) Andes
d) Rockies

Click here to View Answer
Answer c) Andes

4. JSE Limited is the Stock Exchange of _________.
a) Spain
b) South Africa
c) China
d) Finland

Click here to View Answer
Answer b) South Africa

5. Khartoum is the Capital of
a) Jordan
b) Serbia
c) Sudan
d) Bermuda

Click here to View Answer
Answer c) Sudan

6. Which of the follwing country’s currency is not Euro?
a) Andorra
b) Monaco
c) San Marino
d) Djibouti

Click here to View Answer
Answer d) Djibouti

7. Wat is the capital of Cyprus?
a) Zagreb
b) Nicosia
c) Sofia
d) Gaborone

Click here to View Answer
Answer b) Nicosia

8. Who is referred as Father of Mutation?
a) Robert Hooke
b) Hugo De Vries
c) Francis Galton
d) Jonas Salk

Click here to View Answer
Answer b) Hugo De Vries

9. Who is referred as Father of Green Revolution?
a) RObert Koch
b) Alexander Fleming
c) Norman Borlaug
d) WM Stanley

Click here to View Answer
Answer c) Norman Borlaug

10. The study of external appearance of an organism is called
a) Ethology
b) Eidonomy
c) Ecology
d) Eugenics

Click here to View Answer
Answer b) Eidonomy

12. Limnology is the study of
a) Lipids
b) Flags
c) Symbols
d) Snails

Click here to View Answer
Answer d) Snails

13. Leprosy is a __________ Disease.
a) Viral
b) Fungal
c) Bacterial
d) Genetic

Click here to View Answer
Answer c) Bacterial Disease

14. Cue, Hit, and Pull are the terminologies associated with
a) Boxing
b) Bridge
c) Billiards and Snooker
d) Cycling

Click here to View Answer
Answer c) Billiards and Snooker

15. Who is the Author of the book “Flood of Fire”?
a) Akhil Sharma
b) Uma Lele
c) Gerald Posner
d) Amitav Ghosh

Click here to View Answer
Answer d) Amitav Ghosh

Thank You ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚

ALSO PRACTICE GK QUIZ – SET 166

About the author

Vignesh

Vignesh Sathyan is the Founder of Day Today GK, a portal that helps Aspirants who are preparing for Competitive Exams.

You can reach him at sathyan@daytodaygk.com

Leave a Comment