GK Quiz – 352 (Mixed GK Topics)

1.International Anti-Corruption Day is observed on?
a) December 1
b) December 9
c) December 5
d) December 12

Click here to View Answer
Answer b) December 9

2.What is the capital of Ethiopia?
a) Addis Ababa
b) Bahir Dar
c) Hawassa
d) Harar

Click here to View Answer
Answer a) Addis Ababa

3.In which year India will host the under -17 FIFA world Cup?
a) 2017
b) 2019
c) 2018
d) 2020

Click here to View Answer
Answer a) 2017

4.Ryder Cup is awarded to the players of-
a) Cricket
b) Golf
c) Basket ball
d) Chess

Click here to View Answer
Answer b) Golf

5.This Indian social entrepreneur is popularly known as the ‘father of the white revolution’-
a) Norman Borlaug
b) Verghese Kurien
c) Verghese Samuri
d) Ms swaminathan

Click here to View Answer
Answer b) Verghese Kurien

6.Who administers the oath of office to the president of India?
a) Chief justice of India
b) Prime Minister
c) Law Minister
d) Vice President

Click here to View Answer
Answer a) Chief justice of India

7.Bandipur National Park is situated in
a) Nagaland
b) Assam
c) Manipur
d) Karnataka

Click here to View Answer
Answer d) Karnataka

8.’Shigmo’ is celebrated in as one of the prominent festivals in-
a) Karnataka
b) Goa
c) Tamil Nadu
d) Maharashtra

Click here to View Answer
Answer b) Goa

9.In rice production India’s position in the world is-
a) Sixth
b) First
c) Seventh
d) Second

Click here to View Answer
Answer d) Second

10.Which famous Indian is also known as ‘Ajatshtru’?
a) Khan Abdul Gaffar Khan
b) M.K.Gandhi
c) J.L.Nehru
d) Dr.Rajendra Prasad

Click here to View Answer
Answer d) Dr.Rajendra Prasad

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment