GK Quiz – 350 (Mixed GK Topics)

1.National Maritime day of India falls on-
a) 5 April
b) 5 October
c) 5 June
d) 5 September

Click here to View Answer
Answer a) 5 April

2.Subsidies mean-
a) Payment made by business enterprises to factors of production
b) Payment made by companies to shareholders
c) Business enterprises, without buying any goods and services
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Business enterprises, without buying any goods and services

3.Which one among the following major indian cities is most eastward located?
a) Hyderabad
b) Bhopal
c) Lucknow
d) Bengaluru

Click here to View Answer
Answer c) Lucknow

4.Which of the following National parks is unique in being a swamp with floating vegetation that supports a rich biodiversity?
a) Bhitarkanika National Park
b) keibul lamjao National Park
c) Keoladeo Ghana National park
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) keibul lamjao National Park

5.Which two months in a year have the same calendar?
a) June,october
b) April,November
c) April,July
d) October,December

Click here to View Answer
Answer c) April,July

6.Who was the 1st Indian to receive the Pulitzer prize( Reporting Category)?
a) Jhumpa Lahiri
b) Siddhartha Mukherjee
c) Gobind Bihari lal
d) Geeta Anand

Click here to View Answer
Answer c) Gobind Bihari lal

7.Which city is the world’s first Bollywood Theme park?
a) Dubai
b) Kalba
c) Hatta
d) Khatt

Click here to View Answer
Answer a) Dubai

8.The book’She Walk ,She Leads’ is written by-
a) Gunjan jain
b) Nita Ambani
c) Rahul Dev BUrman
d) Sarah j.Maas

Click here to View Answer
Answer a) Gunjan jain

9.Which country is going to host 2017 Women’s Cricket world cup?
a) England
b) Ireland
c) Australis
d) India

Click here to View Answer
Answer a) England

10.sudirman cup is related to which sports?
a) Chess
b) Badminton
c) Tennis
d) Archery

Click here to View Answer
Answer b) Badminton

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment