GK Quiz – 349 (Mixed GK Topics)

1.Where is National Milk day observed ?
a) November 15
b) December 26
c) November 26
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) November 26

2.The three humungous water bodies namely Indian Ocean,Arabian sea and Bay of bengal meet in-
a) Kanyakumari
b) Pondicherry
c) Visakhapatnam
d) Chirala

Click here to View Answer
Answer a) Kanyakumari

3.’Bill of Righta and Judicial Review’ of the Indian constitution was incorporated from-
a) Ireland
b) U.S.A
c) England
d) Canada

Click here to View Answer
Answer b) U.S.A

4.The National Game is Japan is-
a) Tennis
b) Throw ball
c) Judo
d) Ice Hocky

Click here to View Answer
Answer c) Judo

5.What is the capital Cameroon?
a) Douala
b) Yaounnde
c) Garoua
d) Bamenda

Click here to View Answer
Answer b) Yaounnde,Central African CFA franc

6.Which state has emerged as hub of drug manufacturing?
a) Maharashtra
b) Uttar pradesh
c) Himachal pradesh
d) None of these

Click here to View Answer
Answer d) Himachal pradesh

7.Who is the inventor of radio?
a) Albert Einstein
b) Guglielmo Marconi
c) Isaac Newton
d) Marie Curie

Click here to View Answer
Answer b) Guglielmo Marconi

8.’Freedom from fear’ is a book written by-
a) Aung san suu ki
b) Nayantara sehgal
c) Benazir Bhutto
d) Corazon Aquino

Click here to View Answer
Answer a) Aung san suu ki

9.Which one of the following authorities has the power to prescribe the tenure of office of the Chief Election Commissioner?
a) President of India
b) The parliament
c) Prime Minister
d) The lok sabha

Click here to View Answer
Answer b) The parliament

10.Which overseas IT related company was the first to set up shop in Bangalore ,Which is now easily the IT capital of India?
a) Texas Instruments
b) IBM
c) intel
d) Apple

Click here to View Answer
Answer a) Texas Instruments

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment