GK Quiz – 339(Mixed GK Topics)

1.Which river has the second largest river basin beside Ganga?
a) Tapi
b) Krishna
c) Majuli
d) Godavari

Click here to View Answer
Answer d) Godavari

2.Who was India’s first football captain?
a) Talimeran Ao
b) BHaichung Bhutia
c) L.M.Vijayan
d) Sunil Chetri

Click here to View Answer
Answer a) Talimeran Ao

3.Contribution to which field is honored by the BD Goenka award?
a) Education
b) Medicine
c) Journalism
d) Film

Click here to View Answer
Answer c) Journalism

4.’Why i am an atheist’ is an autobiography of-
a) Rajguru
b) Bhagat singh
c) Sukhdev
d) Veer Savarkar

Click here to View Answer
Answer b) Bhagat singh

5.Chhatrapati Shivaji Maharaj Vastu Sangrahalaya ,formerly prince of Wales museum is located in-
a) Chandigarh
b) Mumbai
c) Mysore
d) New Delhi

Click here to View Answer
Answer b) Mumbai

6.India has adopted its parliament system of government form-
a) USSR
b) Japan
c) UK
d) USA

Click here to View Answer
Answer c) UK

7.Which country has withdrawn its name form the 2024 Olympic bid ?
a) Nigeria
b) New Zealand
c) Italy
d) Libya

Click here to View Answer
Answer c) Italy

8.Who was the president of India at the time of emergency in 1975?
a) Giani Zail Singh
b) FAkhruddin Ali Ahmed
c) DR Zakir Hussain
d) DR Rajendra Prasad

Click here to View Answer
Answer b) FAkhruddin Ali Ahmed

9.Which Country known as the Land of White Elephant ?
a) Algeria
b) Canada
c) Thailand
d) Estonia

Click here to View Answer
Answer c) Thailand

10.Which country is set to be the 3rd largest aviation market by 2026 ?
a) China
b) Kenya
c) India
d) America

Click here to View Answer
Answer c) India

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment