GK Quiz – 328(Mixed GK Topics)

1.What is the capital of ‘togo’?
a) Aneho
b) Noste
c) Lome
d) Vogan

Click here to View Answer
Answer c) Lome,Togo became an independent state in 1960, after gaining its sovereignty from France,Located in the continent of Africa.

2.What is the theme of International custom day 2016?
a) Data Analysis for Effective Border Management
b) Digital Customs: Progressive Engagement
c) Communication: sharing information for better cooperation
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Data Analysis for Effective Border Management,
International Customs Day, well known as the ICD, is celebrated by the custom organizations every year on 26th of January.

3.which one of the following is the density maximum?
a) Ice
b) Water
c) chloroform
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Water

4.Which country won the maximum medals in the 2016 Paralympics?
a) China
b) Ukraine
c) India
d) United states

Click here to View Answer
Answer a) China

5.Which year The World Anti Doping Agency established?
a) 1999
b) 2000
c) 1990
d) 1995

Click here to View Answer
Answer a) 1999
The World Anti-Doping Agency (WADA) is a foundation initiated by the International Olympic Committee based in Canada to promote, coordinate and monitor the fight against drugs in sports.It was set up on November 10, 1999 in Lausanne, Switzerland.

6.The Headquarters of International Telecommunication Union is at-
a) Newyork,US
b) Paris ,France
c) Nairobi,Kenya
d) Geneva, Switzerland

Click here to View Answer
Answer d) Geneva, Switzerland

7.The World’s oldest rock art is located in which Indian state?
a) Bihar
b) Madhya pradesh
c) Assam
d) Goa

Click here to View Answer
Answer b) Madhya pradesh

8.Which country has topped the Global Education ranking in 2016?
a) South korea
b) Denmark
c) Singapore
d) Japan

Click here to View Answer
Answer c) Singapore

9.Who is known as man of blood and iron?
a) Walter scott
b) Nepoleon
c) Otto von Bosmarck
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Otto von Bosmarck
Otto von Bismarck (Prince Bismarck), called “man of blood” from his great war policy, and “iron” from his indomitable will. Many years Chancellor of Prussia and Germany.

10.Who has been selected for the prestigious 2016 Jnanpith award?
a) Raghuveer Chaudhari
b) Shankha Ghosh
c) Bhalchandra Nemade
d) Kedarnath Singh

Click here to View Answer
Answer b) Shankha Ghosh
Eminent modern Bengali poet Shankha Ghosh has been chosen for the prestigious Jnanpith Award for 2016.

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment