GK Quiz – 319(Mixed GK Topics)

1.Which article contains the right to freedom of speech ?
a) Article 17
b) Article 11
c) Article 19
d) Article 5

Click here to View Answer
Answer c) Article 19

2.Visvesvaraya Industrial and Technological Museum is located at-
a) Thiruvananthapuram
b) Bangalore
c) Ahemadabad
d) Ranchi

Click here to View Answer
Answer b) Bangalore

3.In which state Palamau Tiger Reserve is located?
a) Telangana
b) Arunachal Pradesh
c) Jharkhand
d) Kerala

Click here to View Answer
Answer c) Jharkhand

4.In which state Group of Monuments at Pattadakal is located?
a) Bihar
b) Karnataka
c) Orissa
d) Goa

Click here to View Answer
Answer b) Karnataka

5.How many bones are there in a newly born infant ?
a) 206
b) 197
c) 230
d) 300

Click here to View Answer
Answer d) 300

6.Badami revolution is related to the production of
a) Biodiesel
b) Spices
c) Fruits
d) Fertilizers

Click here to View Answer
Answer b) Spices

7.Which of the following is unit of Luminous intensity ?
a) Mole
b) Candela
c) Kelvin
d) Kilogram

Click here to View Answer
Answer b) Candela

8.Mobile Phone invented by _________.
a) Broquet
b) Dewar
c) Martin Cooper
d) Otis

Click here to View Answer
Answer c) Martin Cooper

9.Which of the following is the tallest statue in India ?
a) Statue of Mahatma Gandhi
b) Statue of Gomateshwar
c) Lord Basava Statue
d) Hanuman Statue

Click here to View Answer
Answer b) Statue of Gomateshwar

10.International Day for the Elimination of Racial Discrimination is observed on _______.
a) 21st March
b) 21st May
c) 19th April
d) 5th June

Click here to View Answer
Answer a) 21st March

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment