GK Quiz – 318(Mixed GK Topics)

1.Beghum Hazarat Mahal Trophy is related to which of the following sport ?
a) Hockey
b) Cricket
c) Football
d) Wrestling

Click here to View Answer
Answer c) Football

2.49th Parallel line separates which two countries?
a) Canada and the USA
b) North Korea and South Korea
c) Afghanistan and Pakistan
d) China and India

Click here to View Answer
Answer a) Canada and the USA

3.Which is the Eastern most State of India?
a) Arunachal Pradesh
b) Meghalaya
c) Assam
d) Tripura

Click here to View Answer
Answer a) Arunachal Pradesh

4.The density of water is maximum at-
a) 0°C
b) 4°C
c) 100°C
d) –4°C

Click here to View Answer
Answer b) 4°C

5.What is the logo of “Make in India” ?
a) Peacock
b) Lion
c) Rose
d) Mango

Click here to View Answer
Answer b) Lion

6.Who authored the book “Planned Economy for India”?
a) Amartya Sen
b) M. Visweswaraya
c) Manmohan Singh
d) C. Rangarajan

Click here to View Answer
Answer b) M. Visweswaraya

7.Black revolution is related to
a) Use of bio-fertilizers
b) Self-dependence in mineral oils
c) Development of roadways
d) Increase in coal-mining

Click here to View Answer
Answer b) Self-dependence in mineral oils

8.Which of the following constitution is a non-written constitution ?
a) Indian constitution
b) US constitution
c) British constitution
d) Chinese constitution

Click here to View Answer
Answer c) British constitution

9. What is the percentage of earth surface that is being covered by India?
a) 2.4%
b) 3.4%
c) 4.4%
d) 5.4%

Click here to View Answer
Answer a) 2.4%

10.Shekhar Naik is a _____________
a) Swimmer
b) Athlete
c) Boxer
d) Cricketer

Click here to View Answer
Answer d) Cricketer

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment