GK Quiz – 313(Mixed GK Topics)

1.The Burning Forest:India’s war in Bastar penned by who among the following ?
a) Nandini Sundar
b) Deepak Nayyar
c) Indu Anand
d) Vir Sanghvi

Click here to View Answer
Answer a) Nandini Sundar

2.Which of the following is currency of Andorra ?
a) Euro
b) Lek
c) Ruble
d) Lev

Click here to View Answer
Answer a) Eur,Andorra– Andorra la Vella(Capital)

3.Who invented the Light Emitting Diode(LED) ?
a) Zacharias Janssen
b) Adolph Rickenbacker
c) Nick Holonyak
d) Percy Spencer

Click here to View Answer
Answer c) Nick Holonyak,Nick Holonyak is an American engineer and educator.

4.Eleventh Schedule of the Constitution of India is related to ________.
a) Allocation of seats in the Rajya Sabha
b) Validation of certain Acts and Regulations
c) Panchayats
d) none of these

Click here to View Answer
Answer c) Panchayats

5.The idea of Justice, Social, Economic and political have been taken from the _______.
a) Russian Revolution
b) French Revolution
c) British Revolution
d) Asian Revolution

Click here to View Answer
Answer a) Russian Revolution

6.Dumkhar Hydroelectric Dam is located in which state ?
a) J & K
b) Himachal Pradesh
c) Karnataka
d) Jharkhand

Click here to View Answer
Answer a) J & K

7.Mahatma Gandhi Setu is the longest river bridge in India.It was located in ___________.
a) Patna
b) Mumbai
c) Kochin
d) New Delhi

Click here to View Answer
Answer a) Patna,Its length is 5,750meters(ganges river)

8.How many countries are member of the United Nations ?
a) 192
b) 193
c) 190
d) 188

Click here to View Answer
Answer b) 193

9.Which of the following country leading producer of Uranium ?
a) Kazakhstan
b) Canada
c) China
d) Australia

Click here to View Answer
Answer a) Kazakhstan

10.NITI Aayog came into existence on ________.
a) January 1, 2015
b) August 15, 2015
c) Januray 26, 2015
d) January 1, 2014

Click here to View Answer
Answer a) January 1, 2015

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment