GK Quiz – 298(Mixed GK Topics)

1.Harjeet Singh is associated with which sports?
a) Boxing
b) Wrestling
c) Badminton
d) Hockey

Click here to View Answer
Answer d) Hockey

2.The book “Midnight’s Furies: The Deadly Legacy of India’s Partition” has been authored by whom?
a) Kisan Jha
b) Nisid Hajari
c) Milan Vaishnav
d) Ruskin Bond

Click here to View Answer
Answer b) Nisid Hajari

3.Which Indian firm has won the 2016 Golden Peacock Award for Corporate Governance?
a) Steel Authority of India Limited (SAIL)
b) Bharat Heavy Electricals Limited (BHEL)
c) Food Corporation of India (FCI)
d) GAIL (India) Limited

Click here to View Answer
Answer a) Steel Authority of India Limited (SAIL)

4.“Mitra Shakti 2016” the joint military exercise has been started between India and which country?
a) Afghanistan
b) Sri Lanka
c) Bangladesh
d) Myanmar

Click here to View Answer
Answer b) Sri Lanka

5.The 2017 FiFA U-17 World Cup will be hosted by which country?
a) Brazil
b) India
c) South Africa
d) Russia

Click here to View Answer
Answer b) India

6.What is the India’s rank in the 2016 World Economic Freedom Index?
a) 118
b) 89
c) 112
d) 78

Click here to View Answer
Answer c) 112

7. Who has been chosen for the mascot of Swachh Bharat Abhiyan?
a) Parvati Bai
b) Dhuli Bai
c) Madan Kavar
d) Kunwar Bai

Click here to View Answer
Answer d) Kunwar Bai

8.Which state chief minister of India has won the 2016 Pangkor Dialogue Award?
a) Lal Thanhawla
b) T R Zeliang
c) Sarbananda Sonowal
d) Pema Khandu

Click here to View Answer
Answer b) T R Zeliang, the Chief Minister of Nagaland.

9.The Kalesar National Park is located in which state of India?
a) Maharashtra
b) Kerala
c) Odisha
d) Haryana

Click here to View Answer
Answer d) Haryana

10.Who has won the 2016 Belgian Formula One Grand Prix?
a) Sebastian Vettel
b) Daniel Ricciardo
c) Lewis Hamilton
d) Nico Rosberg

Click here to View Answer
Answer d) Nico Rosberg

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment