GK Quiz – 296 (Mixed GK Topics)

1.Headquarter of SIDBI is in which of the following city?
a) Banglore
b) Kolkata
c) Lucknow
d) Pune

Click here to View Answer
Answer c) Lucknow

2.Who is current Women and Child Development Minister in Narendra Modi government?
a) Ananthkumar
b) Kalraj Mishra
c) Jagat Prakash Nadda
d) Maneka Sanjay Gandhi

Click here to View Answer
Answer d) Maneka Sanjay Gandhi

3.Where was the headquarters of European Union located?
a) Brussels
b) Paris
c) London
d) Rome

Click here to View Answer
Answer a) Brussels

4.Malampuzha Dam is in which of the following state?
a) Karnataka
b) Andhra Pradesh
c) Kerela
d) Maharashtra

Click here to View Answer
Answer c) Kerela

5. The Flamingo Festival is celebrated in__.
a) Andhra Pradesh
b) Karnataka
c) Kerala
d) Jammu & Kashmir

Click here to View Answer
Answer a) Andhra Pradesh

6.Palanisamy Sathasivam is the current Governor of which of the following state?
a) Karnataka
b) Telangana
c) Andhra Pradesh
d) Kerala

Click here to View Answer
Answer d) Kerala

7.Namdapha National Park is situated in
a) Chhattisgarh
b) Bihar
c) Assam
d) Arunachal Pradesh

Click here to View Answer
Answer d) Arunachal Pradesh

8.How much uniform premium will be charged for kharif crops under the union government’s Pradhan Mantri Fasal Bima Yojana?
a) 5%
b) 1.5%
c) 2%
d) 2.5%

Click here to View Answer
Answer c) 2%

9.Dhyan Chand National Stadium is situated in
a) Punjab
b) Rajasthan
c) Uttar Pradesh
d) New Delhi

Click here to View Answer
Answer d) New Delhi

10.Neeraj Chopra is related to which sports?
a) Table Tennis
b) Racing
c) Chess
d) Javelin Throw

Click here to View Answer
Answer d) Javelin Throw

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment