GK Quiz – 284(Mixed GK Topics)

1. In which city is the Indian Institute of Pulses Research located?
a) Lucknow
b) Nagpur
c) Indore
d) Kanpur

Click here to View Answer
Answer d) Kanpur

2.The Bhavanisagar Dam is in which state?
a) Tamil Nadu
b) Kerala
c) Karnataka
d) Telangana

Click here to View Answer
Answer a) Tamil Nadu

3.Mother Teresa won the Nobel Prize for Peace in…?
a) 1981
b) 1967
c) 1993
d) 1979

Click here to View Answer
Answer d) 1979

4.When is the UN International Day of Persons with Disabilities celebrated?
a) December 2
b) December 1
c) December 4
d) December 3

Click here to View Answer
Answer d) December 3

5.Who won the 2016 Malaysian Grand Prix held in Malaysia ?
a) Lewis Hamilton
b) Max Verstappen
c) Nico Rosberg
d) Daniel Ricciardo

Click here to View Answer
Answer d) Daniel Ricciardo

6.Who has been appointed as full time member of the 21st Law Commission of India by The Union Government?
a) R. Siva Prakash
b) R. Ravikishore
c) S. Sivakumar
d) S. Ravikumar

Click here to View Answer
Answer c) S. Sivakumar

7.Which hollywood actor to receive Lifetime Achievement Oscar Award 2016?
a) Jet Lee
b) Jackie Chan
c) Brad Pitt
d) Will Smith

Click here to View Answer
Answer b) Jackie Chan

8.Which University has appointed Rio Olympics Bronze medalist Sakshi Malik as Wrestling Director?
a) Banaras Hindu University
b) Pondicherry University
c) Rohtak University
d) None of the above

Click here to View Answer
Answer c) Rohtak University

9.Phulwari Wildlife Sanctuary located in which of the following state ?
a) Karnataka
b) Haryana
c) Rajasthan
d) Madhya Pradesh

Click here to View Answer
Answer c) Rajasthan

10.Annual Socio-religious festival Solung was celebrated by Adi Community of which state?
a) Nagaland
b) Manipur
c) Mizoram
d) Arunachal Pradesh

Click here to View Answer
Answer d) Arunachal Pradesh

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment