GK Quiz – 281(Mixed GK Topics)

1.Minimum limit of RTGS is ……………………
a) 1 lakh
b) 2 lakh
c) 1.5 lakh
d) 3 lakh

Click here to View Answer
Answer b) 2 lakh

2.Abhinav Bindra announced his retirement after Rio 2016 Summer Olympics to give way to younger generation. He belongs to the state
a) Jharkhand
b) Uttarakhand
c) Haryana
d) Sikkim

Click here to View Answer
Answer b) Uttarakhand

3.Losar Festival is celebrated in which region of India?
a) Jammu & Kashmir
b) Manipur
c) Meghalaya
d) Himachal Pradesh

Click here to View Answer
Answer a) Jammu & Kashmir

4.The book titled ‘Death Under the Deodars’ was penned by whom ?
a) Kiran Desai
b) Aruna Nandhini
c) Chetan Bhagat
d) Ruskin Bond

Click here to View Answer
Answer d) Ruskin Bond

5.When is the World Toilet Day celebrated?
a) November 19
b) November 21
c) November 18
d) November 20

Click here to View Answer
Answer a) November 19

6.Which e-commerce company has introduced “wallet on delivery”?
a) Amazon
b) Snapdeal
c) Flipkart
d) Shopclues

Click here to View Answer
Answer b) Snapdeal

7.Which sports person stood No. 1 position Indian athlete in the latest Forbes Fab 40 2016?
a) Rohit Sharma
b) Virat Kohli
c) Sania Mirza
d) MS Dhoni

Click here to View Answer
Answer d) MS Dhoni

8.Brundaban Palace is located in which of the following state ?
a) Odisha
b) Assam
c) J & K
d) Madhya Pradesh

Click here to View Answer
Answer a) Odisha

9.Kunchikal Falls is situated in
a) Uttar Pradesh
b) Nagaland
c) Jharkhand
d) Karnataka

Click here to View Answer
Answer d) Karnataka

10.The number of players in each Kabbadi team is ……………
a) 10
b) 7
c) 8
d) 9

Click here to View Answer
Answer b) 7

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment