GK Quiz – 280(Mixed GK Topics)

1.The Suchindram Theroor Bird Sanctuary is located in which state of India ?
a)  Tamil Nadu
b)  Manipur
c)  Punjab
d) j&k

Click here to View Answer
Answer a) Tamil Nadu

2.Abhijeet Gupta is associated with
a) Chess
b) Volleyball
c) Shooting
d) Badminton

Click here to View Answer
Answer a) Chess

3.Grey revolution is related to
a) Meat
b) Fish
c) Food
d) Fertilizer

Click here to View Answer
Answer d) Fertilizer

4.Which state is the largest producer of Rice in India ?
a) Assam
b) Maharashtra
c) West Bengal
d) Tamil Nadu

Click here to View Answer
Answer c) West Bengal

5.The first modern Olympic Games are held in which country ?
a) France
b) Europe
c) Greece
d) Italy

Click here to View Answer
Answer c) Greece

6.Cheraw dance is performed in the state of
a) Kashmir
b) Nagaland
c) Mizoram
d) Himachal Pradesh

Click here to View Answer
Answer c) Mizoram

7.Chowmahalla Palace is situated in
a) Ranchi
b) Jodhpur
c) Rourkela
d) Hyderabad

Click here to View Answer
Answer d) Hyderabad

8.Economic Reforms were introduced in …………………..
a) 1991
b) 1982
c) 2000
d) 1998

Click here to View Answer
Answer a) 1991

9.World Diabetes Day is observed on ________ every year.
a) 16 August
b) 14 November
c) 18 October
d) 19 November

Click here to View Answer
Answer b) 14 November

10.Who is the author of ‘ Speed Post’?
a) Shobha De
b) V.P.Singh
c) Arunima Sinha
d) Amish Tripathi

Click here to View Answer
Answer a) Shobha De

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment