GK Quiz – 276(Mixed GK Topics)

1.What is the capital and currency of Cameroon?
a) Yaounde, CFA Franc
b) Bangui, CFA Franc
c) Moscow, Ruble
d) Kyiv, Hryvna

Click here to View Answer
Answer a) Yaounde, CFA Franc

2.Who has won the 2016 Major Dhyan Chand Lifetime Achievement Award?
a) Baldev Singh
b) Shankar Laxman
c) Harjeet Singh
d) Kothajit Singh

Click here to View Answer
Answer b) Shankar Laxman

3.What is the India’s rank in The Economist’s crony-capitalism index 2016?
a) 26th
b) 22nd
c) 13th
d) 9th

Click here to View Answer
Answer d) 9th

4.Amalraj Anthony is associated with which sports?
a) Table Tennis
b) Cricket
c) Chess
d) Badminton

Click here to View Answer
Answer a) Table Tennis

5.Which was the first Indian bank provided internet banking facility ?
a) RBI
b) ICICI Bank
c) SBI
d) Bank of India

Click here to View Answer
Answer b) ICICI Bank

6.‘The World in 2050- Striving for a More Just, Prosperous and Harmonious Global Community’ authored by …………………..
a) Aravind Adiga
b) Harinder S. Kohli
c) Kiran Desai
d) Vikram Chandra

Click here to View Answer
Answer b) Harinder S. Kohli

7.The Ujjayanta Palace is located in
a) Manipur
b) Tripura
c) West Bengal
d) Meghalaya

Click here to View Answer
Answer b) Tripura

8.Chang La Pass is situated in
a) Maharashtra
b) Arunachal Pradesh
c) Uttarakhand
d) Jammu and Kashmir

Click here to View Answer
Answer d) Jammu and Kashmir

9.Which Airport Terminal 3 has achieved “Platinum” rating from Indian Green Building Council?
a) Sardar Vallabhi Patel International Airport
b) Chhatrapati Sivaji International Airport
c) Anna International Airport
d) Indira Gandhi International Airport

Click here to View Answer
Answer d) Indira Gandhi International Airport,Delhi

10.António Guterres has been chosen as the next UN secretary general replacing Ban Ki-moon. He is the former prime minister of which country?
a) Portugal
b) Denmark
c) Singapore
d) Germany

Click here to View Answer
Answer a) Portugal

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment