GK Quiz – 266(Mixed GK Topics)

GK Quiz on 266 (Mixed GK Topics)

1.What is the Maximum amount of income which is not chargeable to Income-tax in the hands of a resident senior citizen ?
a) Rs.2,50,000
b) Rs.3,00,000
c) Rs.5,00,000
d) Rs.1,50,000

Click here to View Answer
Answer b) Rs.3,00,000

2.Who is the author of the book titled ‘The Ministry of Utmost Happiness’ ?
a) Arundhati Roy
b) Jhumbha Lahiri
c) Shashi Tharoor
d) Chetan Bhagat

Click here to View Answer
Answera) Arundhati Roy

3.Sathish Sivalingam is associated with which sports?
a) Kabaddi
b) Weightlifting
c) Basketball
d) Volleyball

Click here to View Answer
Answerb) Weightlifting

4.Who among the following will be honoured with the 2016 Lalit Arpan Samman?
a) Pt. Omkar Havaldar
b) Raghu Rai
c) Saniya Patankar
d) Shubha Mudgal

Click here to View Answer
Answerd) Shubha Mudgal

5.Coringa Wildlife Sanctuary is located in
a) Bihar
b) Maharashtra
c) Telangana
d) Andhra Pradesh

Click here to View Answer
Answerd) Andhra Pradesh

6.Shimon Peres, who died recently, was the former Prime Minister and President of ____.
a) Bangladesh
b) Pakistan
c) UAE
d) Israel

Click here to View Answer
Answer d) Israel

7.Which of the following country has become the first team to play 900 One Day International (ODI)?
a) West Indies
b) Pakistan
c) India
d) Australia

Click here to View Answer
Answerc) India

8.Who has been selected for the Sri Maharshi Valimiki Jayanti Award for 2016-17?
a) Shwetak Patel
b) CM. Naim
c) Veeranna
d) Shrinivas Kulkarni

Click here to View Answer
Answerc) Veeranna,Former Minister Veeranna has been selected for the Sri Maharshi Valimiki Jayanti Award 2016.

9.What is the capital and currency of Tanzania?
a) Phnom Penh, Riel
b) Pyongyang, Won
c) Moscow, Ruble
d) Dodoma, Shilling

Click here to View Answer
Answerd) Dodoma, Shilling

10.Which of the following states has no Regional Rural Bank (RRB)?
a) Maharashtra
b) Goa
c) Tamil Nadu
d) Karnataka

Click here to View Answer
Answerb) Goa

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment