GK Quiz – 254(Mixed GK Topics)

1.World Maritime Day is observed on ________ every year.
a) 16 March
b) 21 September
c) 18 August
d) 25 September

Click here to View Answer
Answerd) 25 September

2.Rourkela in Odisha is situated on the banks of river
a) Krishna
b) Tungabhadra
c) Mahanadi
d) Brahmani

Click here to View Answer
Answer d) Brahmani

3.Currency of Panama is
a) vatu
b) balboa
c) loti
d) riel

Click here to View Answer
Answerb) balboa,Capital: Panama City

4.Bellandur Lake is situated in
a) Kerala
b) Gujarat
c) Karnataka
d) Assam

Click here to View Answer
Answerc) Karnataka

5.according to the 2011 Census, which state has the most literate district in India?
a) Mizoram
b) Kerala
c) Andhra Pradesh
d) Maharashtra

Click here to View Answer
Answera) Mizoram

6.SuperSport Park (formerly Centurion Park), Centurion, Gauteng Stadium is situated in which of the following country_________
a) India
b) New Zealand
c) South Africa
d) England

Click here to View Answer
Answerc) South Africa

7.Chocolate festival celebrated in which country________
a) London, UK (held in December)
b) Moscow, Russia (held in February or March)
c) Melbourne, Australia (held in February–March)
d) Ivrea, Italy (held in February)

Click here to View Answer
Answera) London, UK (held in December)

8.Who is the President- Of NASSCOM____________
a) Rajinder khanna
b) Saiyad Ashif Ibrahim
c) R Chandrasekaran
d) Amitava Bhattacharyya

Click here to View Answer
Answerc) R Chandrasekaran

9.Talcher Super Thermal is located at_______
a) Gondia, Maharashtra
b) Angul, Odisha
c) Nagpur, Maharashtra
d) Korba, Chhattisgarh

Click here to View Answer
Answerb) Angul, Odisha

10.Evert Cup is associated with the game of_______
a) Tennis
b) Badminton
c) Hockey
d) Cricket

Click here to View Answer
Answera) Tennis

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment