GK Quiz – 250(Mixed GK Topics)

1.Lal Bahadur Shastri Stadium is situated in
a) Maharashtra
b) Gujarat
c) Telangana
d) Andhra Pradesh

Click here to View Answer
Answerc) Telangana

2.Sonali Bank has its headquarters in
a) Germany
b) Bangladesh
c) Canada
d) Italy

Click here to View Answer
Answerb) Bangladesh

3.World Car Free Day is observed on ________ every year.
a) 25 July
b) 22 September
c) 11 October
d) 25 September

Click here to View Answer
Answerb) 22 September

4.Who is the CEO of Syndicate Bank?
a) Rajeev Rishi
b) Animesh Chauhan
c) P.S. Jayakumar
d) Arun Shrivastava

Click here to View Answer
Answerd) Arun Shrivastava

5.Headquarters of International Renewable Energy Agency is in
a) Kathmandu, Nepal
b) Jakarta, Indonesia
c) Abu Dhabi, UAE
d) Vienna, Austria

Click here to View Answer
Answerc) Abu Dhabi, UAE

6.When were the Self Help groups formed in the villages?
a) 2011
b) 2012
c) 2010
d) 2014

Click here to View Answer
Answera) 2011

7.The 2016 Annual General Meeting of Asian Development Bank held at
a) Nairobi, Kenya
b) Seria, Brunei
c) Poland, Warsaw
d) Frankfurt, Germany

Click here to View Answer
Answerd) Frankfurt, Germany,The 49th Annual General Meeting of ADB was being held from May 2-5 at Frankfurt, Germany. Finance Minister Arun Jaitley also attended the ADB’s board of governors meet.

8.What is the rank of India according to renewable energy country attractiveness index 2016?
a) 1st
b) 2nd
c) 3rd
d) 4th

Click here to View Answer
Answerc) 3rd
India’s renewable energy sector has been ranked third in the Renewable Energy Country Attractiveness Index (RECAI) with China at second and the US on top.

9.Papikonda National Park situated in which state________
a) Maharasta
b) Andhra Pradesh
c) Arunachal Pradesh
d) Rajasthan

Click here to View Answer
Answerb) Andhra Pradesh

10.Whatsapp started in the year_________
a) 2009
b) 2010
c) 2012
d) 2008

Click here to View Answer
Answera) 2009,Founders-Jan Koum, Brian Acton

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment