GK Quiz – 249(Mixed GK Topics)

1.”Ankur Dhama” is associated with which sports?
a) Sprint
b) Boxing
c) Wrestling
d) Discuss throw

Click here to View Answer
Answera) Sprint, Ankur Dhama, a middle-distance runner, will be the India’s first blind athlete to represent country at 2016 Paralympic Games in Rio De Janeiro, Brazil.

2.The book “The Ministry of Utmost Happiness” has been authored by whom?
a) Arundhati Roy
b) Vikram Seth
c) Kiran Desai
d) Aravind Adiga

Click here to View Answer
Answera) Arundhati Roy

3.How many articles are there in Indian Constitution originally
a) 448
b) 385
c) 495
d) 395

Click here to View Answer
Answerd) 395

4.Global hunger Index is issued by_________
a) World economic forum
b) International Food Policy Research Institute
c) institute for economic and peace
d) United Nations Development Programme (UNDP)

Click here to View Answer
Answerb) International Food Policy Research Institute, Location-
Washington, D.C

5.Road Transport, Highways Shipping minister of India at present________
a) Arun Jaitley
b) Nitin Jairam Gadkari
c) Ranjnath Singh
d) M Venkaiah Naidu

Click here to View Answer
Answerb) Nitin Jairam Gadkari

6.The term, Alley is associated with which of the following games________
a) Hockey
b) Cricket
c) Badminton
d) Gulf

Click here to View Answer
Answerc) Badminton

7.Female Literacy rate in India according to Census 2011__________
a) 65.46%
b) 70%
c) 72%
d) 69.82%

Click here to View Answer
Answera) 65.46%

8.‘Prosperity for all’ is which bank’s tagline____________
a) Allahabad bank
b) corporation bank
c) bank of India
d) Canara bank

Click here to View Answer
Answerb) corporation bank
9.World youth skills day celebrated on day is celebrated on_________
a) 15 july
b) 11 july
c) 29 june
d) 13 may
Click here to View Answer
Answera) 15 july

10.Jatia Parliament is the parliament of which country__________
a) Bhutan
b) Canada
c) Bangladesh
d) Nepal

Click here to View Answer
Answerc) Bangladesh

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment