GK Quiz – 237 (Mixed GK Topics)

GK Quiz – Practice More Quizzes with our FREE ANDROID APP Now!!!

1. Queen’s Park Oval, Trinidad Stadium is situated in which of the following country________
a) Bangladesh
b) United States
c) New Zealand
d) West indies

Click here to View Answer
Answer d) West indies

2. ‘We understand your world’ is which bank’s tagline______
a) Yes Bank
b) HDFC bank
c) Icici bank
d) Axis Bank

Click here to View Answer
Answer b) HDFC bank

3. Royal Manas national park is located in which of the following countries______
a) Nepal
b) Bhutan
c) Bangladesh
d) Srilanka

Click here to View Answer
Answer b) Bhutan

4. Currency of Tunisia _______
a) dinar
b) Pa’anga
c) Kina
d) Leu

Click here to View Answer
Answer a) dina. Capital- Tunis

5. Simhadri Super Thermal Power Plant situated in which state________
a) Andhra Pradesh
b) Kerala
c) Karnataka
d) Gujarat

Click here to View Answer
Answer a) Andhra Pradesh

6. Where is the head quarter of South Asian Association for Regional Cooperation (SAARC)________
a) Paris, France
b) Kathmandu, Nepal
c) New york, US
d) Manila, Philippine

Click here to View Answer
Answer b) Kathmandu, Nepal

7. Indian Meteorological Observatory Institute located at__________.
a) Pune and Delhi
b) Lucknow and chandigarh
c) Bangalore and Hyderabad
d) Kanpur and Agra

Click here to View Answer
Answer a) Pune and Delhi

8. Chinakkathoor Pooram Festival celebrated in which state of India ________
a) Kerala
b) Karnataka
c) Tamil Nadu
d) Andhra Pradesh

Click here to View Answer
Answer a) Kerala

9. The Salar Jung Museum located in which city________
a) Amritsar, Punjab
b) Jaipur, Rajasthan
c) Hyderabad, Telangana
d) Bangalore

Click here to View Answer
Answer c) Hyderabad, Telangana

10. Who is the present Chairperson of National Human Rights Commission________
a) Justice HL Dattu
b) Ashok Gajapathi Raju
c) Justice Cyriac Joseph
d) Anant Geete

Click here to View Answer
Answer a) Justice HL Dattu

About the author

A Moorthy

Leave a Comment