GK Quiz – 235 (Mixed GK)

GK Quiz – Practice in our FREE Android APP NOW!!!

1. ‘Six Machine’ is an autobiography of
a) Ricky Ponting
b) Washim Akram
c) Chris Gayle
d) Brian Lara

Click here to View Answer
Answer c) Chris Gayle

2. International Yoga Award Scheme will start giving the award from
a) 2016
b) 2017
c) 2018
d) 2020

Click here to View Answer
Answer b) 2017

3. Bharat Ratna awards is restricted to a maximum of how many members in a particular year?
a) One
b) Two
c) Three
d) Four

Click here to View Answer
Answer c) Three

4. A Tobin tax is related to
a) Agriculture
b) Banking
c) Trade
d) Currency

Click here to View Answer
Answer d) Currency

5. Narsingh Yadav is related to which Sport?
a) Shooting
b) Cricket
c) Boxing
d) Wrestling

Click here to View Answer
Answer d) Wrestling

6. Human Rights Day is observed on ________ every year.
a) 25 December
b) 22 September
c) 10 December
d) 25 September

Click here to View Answer
Answer c) 10 December

7. Currency of Iceland is
a) Somoni
b) Won
c) Krona
d) Shilling

Click here to View Answer
Answer c) Krona

8. Who among the following has been honoured with the prestigious Dadasaheb Phalke Award for 2016?
a) Gulzar
b) Parn
c) Manoj Kumar
d) Shashi Kapoor

Click here to View Answer
Answer c) Manoj Kumar

9. 2018 Commonwealth Games to be held in which country?
a) Australia
b) England
c) Canada
d) France

Click here to View Answer
Answer a) Australia

10. LPG model of development emphasises a bigger role for the private sector. LPG stands for
a) Linear, Private and Globalisation
b) Liberalisation, Privatisation and Globalisation
c) Labour, Planning and Growth
d) Liberalisation, Processing and Globalisation

Click here to View Answer
Answer b) Liberalisation, Privatisation and Globalisation

About the author

Vignesh

Vignesh Sathyan is the Founder of Day Today GK, a portal that helps Aspirants who are preparing for Competitive Exams.

You can reach him at sathyan@daytodaygk.com

Leave a Comment