GK Quiz – 224 (Geography)

GK Quiz on Geography

1. The part of the Earth where life exists is called the ______________
a) Lithosphere
b) Hydrosphere
c) Biosphere
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Biosphere.

2. The thickness of the Earth”s crust is about ___ km
a) 50
b) 100
c) 70
d) 30

Click here to View Answer
Answer d) 30.

3. __________________ is the first layer of atmosphere.
a) Stratosphere
b) Troposphere
c) Thermosphere
d) Mesosphere

Click here to View Answer
Answer b) Troposphere.

4. _______________ is the deepest ocean with and average depth of 4,200m.
a) Pacific Ocean
b) Atlantic Ocean
c) Arctic Ocean
d) Indian Ocean

Click here to View Answer
Answer a) Pacific Ocean.

5. The outermost solid cover or shell of the Earth is known as the Earth’s ____________.
a) Mantle
b) Core
c) Crust
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Crust.

6. Hydrogen and Helium are the predominent gases that constitue the sun. The proportion of hydrogen to helium is _______
a) 1 : 4
b) 4 : 1
c) 2 : 1
d) 3 : 1

Click here to View Answer
Answer d) 3 : 1.

7. At the equator the angle becomes _______ degree
a) 180
b) 360
c) 0
d) 90

Click here to View Answer
Answer c) 0.

8. The temperatures in Exosphere layer Range from about _____ degree celsius to 1650 degree celsius.
a) 500
b) 1000
c) 700
d) 300

Click here to View Answer
Answer d) 300.

9. The upper most layer of the Earth”s crust which is capable of supporting life is called _______________
a) Hydrosphere
b) Lithosphere
c) Biosphere
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Lithosphere.

10. The _________________ ocean has the longest coastline.
a) Atlantic
b) Indian
c) Pacific
d) Arctic

Click here to View Answer
Answer a) Atlantic.

About the author

mohamed

Leave a Comment