GK Quiz – 220 (SI Units)

GK Quiz on SI Units

1. The SI unit for Length is ____________
a) second
b) kilogram
c) meter
d) joule

Click here to View Answer
Answer c) Meter.

2. The SI unit for Volume is ____________
a) ampere
b) candela
c) newton second
d) cubic meter

Click here to View Answer
Answer d) cubic meter.

3. The SI unit for Pressure is ____________
a) volt
b) pascal
c) ohm
d) henry

Click here to View Answer
Answer b) pascal.

4. The SI unit for Mass is ____________
a) kilogram
b) joule
c) hertz
d) watt

Click here to View Answer
Answer a) kilogram.

5. The SI unit for Electric Current is ____________
a) joule
b) ampere
c) candela
d) ohm

Click here to View Answer
Answer b) ampere.

6. The SI unit for Temperature is ____________
a) meter
b) cubic meter
c) pascal
d) kelvin

Click here to View Answer
Answer d) kelvin.

7. The SI unit for Time is ____________
a) radian
b) second
c) sterdian
d) minutes

Click here to View Answer
Answer b) second.

8. The SI unit for Power is ____________
a) volt
b) radian
c) watt
d) sterdian

Click here to View Answer
Answer c) watt.

9. The SI unit for Electrical Capacity is ____________
a) farad
b) ohm
c) hertz
d) ampere

Click here to View Answer
Answer a) farad.

10. The SI unit for Work and energy is ____________
a) hertz
b) kilogram
c) joule
d) watt

Click here to View Answer
Answer c) joule.

About the author

mohamed

Leave a Comment