General Knowledge Quiz – Set 116

GK QUIZ

1. ‘Pusa Jai Kisan’ is somaclone of-
a) Basmati Rice
b) Indian Mustard
c) Citronella java
d) Khesari

Click to View Answer
Answer b) Indian Mustard

2. Chanakya was also known as 
a) Bhattaswamin
b) Rajasekhara
c) Vishnugupta
d) Vishakhadatta

Click to View Answer
Answer c) Vishnugupta

3. The length of Marathon race is
a) 26 miles and 385 yards
b) 21 miles and 425 yards
c) 29 miles and 226 yards
d) 15 miles and 328 yards

Click to View Answer
Answer a) 26 miles and 385 yards

4. Rink is the playground of
a) Skating
b) Cricket
c) Hockey
d) None of these

Click to View Answer
Answer a) Skating

5. Modi Gold cup is associated with
a) football
b) Hockey
c) Cricket
d) None of the above

Click to View Answer
Answer b) Hockey

6. Kandla port is located in which state?
a) Orissa
b) Andhra Pradesh
c) Kerala
d) Gujarat

Click to View Answer
Answer d) Gujarat

7. The famous Buddhist Scholar Aswaghosh was a contemporary of
a) Ashoka
b) Akbar
c) Kanishka
d) Harsha

Click to View Answer
Answer c) Kanishka

8. Brahmos is a 
a) Supersonic Missile
b) Submarine
c) Fighter Plane
d) Tank

Click to View Answer
Answer a) Supersonic Missile

9. Stomata open at night in
a) CAM plants
b) C3 Plant
c) C4 Plants
d) Bone of these

Click to View Answer
Answer a) CAM plants

10. The area of Union of India is nearest to
a) 30 lakh sq. km.
b) 33 lakh Sq. Km.
c) 36 lakh Sq. Km.
d) 39 lakh Sq. Km.

Click to View Answer
Answer b) 33 lakh Sq. Km.

About the author

A Moorthy

Leave a Comment