General Knowledge Quiz – Set 138

1.First Bank in India to launch EMI facility on debit cards:
a)SBI
b)Axis Bank
c)ICICI Bank
d)None of these

Click to View Answer
Answer c)ICICI Bank

2.Which is the deepest lake of the world ?
a)Lake Michigan
b)Lake Superior
c)Lake Baikal
d)Lake Huron

Click to View Answer
Answer c) Lake Baikal

3. International Day for the Elderly is observed on:
a)1st October
b)8th September
c)8th October
d)18th September

Click to View Answer
Answer a) 1st October

4.National Housing Bank was founded on:
a) 9 July, 1988
b) 19 July, 1989
c) 8 July, 1985
d) None of These

Click to View Answer
Answer a) 9th July 1988

5. An apex banking institution is:
a) Industrial Development Bank of India
b) State Bank of India
c) NABARD
d) All of above

Click to View Answer
Answer d) All of above

6. Merchant Banking comes into existence in India in:
a) 1971
b) 1964
c) 1965
d) 1967

Click to View Answer
Answer d) 1967

7. Father of Gene Therapy___?
a)Thomas Edison
b)Anderson
c)Jonas Salk
d)R Mishra

Click to View Answer
Answer b) Anderson

8.Father of Modern Botany?
a)Thomas Edison
b)Peter-De-Cresenji
c)TH Morgan
d)Linnaeus

Click to View Answer
Answer d)Linnaeus

9.The headquarters of “Universal Postal Union”?
a)Abu Dhabi(UAE)
b)Paris
c)Bern
d)Rome

Click to View Answer
Answer c)Bern

10.”Common Wealth of nations” has its headquarters at ___?
a)Vienna
b)Geneva
c)London
d)New York

Click to View Answer
Answer c) London

11.Who has written the book ‘The China Model’?
a)Kalyana Malla
b)Daniel A Bell
c)Hindol Sengupta
d)Lt. Gen. S. C. Sardeshpande

Click to View Answer
Answer b) Daniel A Bell

12.Who has written the book ‘Fragile Frontiers:The Secret History of Mumbai Terror Attacks’?
a)S.K.Rath
b)Lt. Gen. Dipendra Singh
c)M. J. Akbar
d)Lt. Gen. S. C. Sardeshpande

Click to View Answer
Answer a) S.K.Rath

13.Kanwar Lake Bird Sanctuary is located in ?
a)Karnataka
b)Jharkhand
c)Bihar
d)Goa

Click to View Answer
Answer c) Bihar

14.Indravati National Park is located in ?
a)Karnataka
b)Jharkhand
c)Chattisgarh
d)Uttar Pradesh

Click to View Answer
Answer c) Chattisgarh

15.CEPI stands for:
a) Council of Environmental Pollution of India
b) Center for Environmental Pollution In India
c) Comprehensive Environmental Pollution Index
d) None of These

Click to View Answer
Answer c) Comprehensive Environmental Pollution Index

About the author

A Moorthy

Leave a Comment