General Knowledge Quiz – Set Seventy Four

1. What is the name of the Parliament of Afganistan?
a) Saeima
b) Diet
c) Khural
d) Shora

Click to View Answer
Answer d) Shora

2. Which country’s parliament is known as Yuan?
a) Bangladesh
b) Taiwan
c) South Africa
d) Seimas

Click to View Answer
Answer b) Taiwan

3. What is the name of the Pakistan’s Parliament?
a) National Assembly & Senate
b) General People’s Congress
c) Supreme People’s Assembly
d) Monarchy

Click to View Answer
Answer a) National Assembaly & Senate

4. Poland parliament is known as _____.
a) Sabor
b) The Knesset
c) Majilis
d) Sejm

Click to View Answer
Answer d) Sejm

5. Name of the Philippines Parliament.
a) National Parliament
b) The Congress
c) National Assembly
d) Oliy Majlis

Click to View Answer
Answer b) The Congress

6.Cortes is the name of the parliament of  ________
a) Zambia
b) Romania
c) Spain
d) Netherlands

Click to View Answer
Answer c) Spain

7. Malaysia and Maldives have the same name of the Parliament. Name it.
a) Majilis
b) Storting
c) Pyithu Hluttaw
d) Yuan

Click to View Answer
Answer a) Majilis

8. Parliament of India is known as ____.
a) Sansad
b) Rajya Sabha
c) National Assembly
d) Scrotes

Click to View Answer
Answer a) Sansad

9. Parliament of Nepal is _______.
a) Rashtriya Panchayat
b) Monarchy
c) Duma & Federal Council
d) Senate and Chamber Of Deputies

Click to View Answer
Answer b) Rashtriya Panchayat

10. The name of the japan’s Parliament is_______.
a) Sabor
b) diet
c) Eduskusta (Parliament)
d) The Knesset

Click to View Answer
Answer b) diet

About the author

A Moorthy

Leave a Comment