General Awareness Questions & Answers | July 11 2020

General Awareness Questions & Answers | July 11 2020

General Awareness Questions & Answers

Practice with static General Awareness Questions & Answers for competitive exams.


1. The First Union Territory of India to run 100 per cent on solar energy is______________.
a) Andaman-Nicobar
b) Chandigarh
c) Diu
d) Puducherry

Click here to View Answer
Answer c) Diu.

2. The gas, which is emitted in the paddy fields and increases the earth’s temperature is______________.
a) Nitrogen
b) Carbon dioxide
c) Carbon monoxide
d) Methane

Click here to View Answer
Answer d) Methane.

3. Goods and Services Tax (GST) was approved by the Parliament through___________.
a) 101st Constitutional Amendment Act
b) 99th Constitutional Amendment Act
c) 98th Constitutional Amendment Act
d) 102nd Constitutional Amendment Act

Click here to View Answer
Answer a) 101st Constitutional Amendment Act.

4. Which Indian organisation has designed and built the Dr. APJ Abdul Kalam memorial?
a) Indian Space Research Organisation (ISRO)
b) Vikram Sarabhai Space Centre (VSSC)
c) Bhabha Atomic Research Centre (BARC)
d) Defence Research and Development Organisation (DRDO)

Click here to View Answer
Answer d) Defence Research and Development Organisation (DRDO).

5. Which of the following substances is not a protein?
a) Cotton
b) Hair
c) Spider silk
d) Hoof

Click here to View Answer
Answer a) Cotton.

6. Which of the following organisms has white blood?
a) Lizard
b) Cockroach
c) House bug
d) Mosquito

Click here to View Answer
Answer b) Cockroach.

7. Exercise Shakti is organised between which of the following countries?
a) India and Oman
b) India and France
c) India and Maldives
d) India and Sri Lanka

Click here to View Answer
Answer b) India and france.

8. 80 per cent of coal reserves of India are in____________.
a) Godavari Valley
b) Wardha Valley
c) Damodar Valley
d) Mahanadi Valley

Click here to View Answer
Answer c) Damodar Valley.

9. Which country has launched an Artificial Intelligence (AI) cop Ella to the force?
a) New Zealand
b) China
c) USA
d) Japan

Click here to View Answer
Answer a) New Zealand.

10. Which among the following is the method to estimate the poverty line in India?
a) Investment method
b) Capital method
c) Human method
d) Income method

Click here to View Answer
Answer d) Income method.

Leave a Comment