General Awareness Questions and Answers | July 14 2020

General Awareness Questions and Answers | July 14 2020

General Awareness Questions & Answers

Practice with static General Awareness Questions & Answers for competitive exams.


1. Which one of the following substances consists of only one element ?
a) Diamond
b) Glass
c) Marble
d) Sand

Click here to View Answer
Answer a) Diamond.

2. Stainless steel is an alloy of___________.
a) Iron and Nickel
b) Iron, Chromium and Nickel
c) Iron, Chromium and zinc
d) IRon and Manganese

Click here to View Answer
Answer b) Iron, chromium and Nickel.

3. The hormone responsible for the secretion of milk in mother is__________.
a) Adrenalin
b) Lactogenic hormone
c) A C T H
d) Leutinising Hormone

Click here to View Answer
Answer b) Lactogenic hormone.

4. When milk is converted into curd the pour taste is due to__________.
a) Acetic Acid
b) Citric Acid
c) Lactic Acid
d) Tartaric Acid

Click here to View Answer
Answer a) Acetic Acid.

5. Which city is called the ‘Bolfon of the east ?
a) Mumbai
b) Madurai
c) Coimbatore
d) Ahmedabad

Click here to View Answer
Answer d) Ahmedabad.

6. Which of the following is the oldest atomic power station ?
a) Kalpakkam
b) Narora
c) Tarapur
d) Kota

Click here to View Answer
Answer c) Tarapur.

7. Which coalfield is the largest producer in India ?
a) Talcher
b) Raniganj
c) Jharia
d) Bokara

Click here to View Answer
Answer c) Jharia.

8. In ancient India which was the first place to have a university with a hostel facility?
a) Nalanda
b) Takshila
c) Banaras
d) Sarnath

Click here to View Answer
Answer a) Nalanda.

9. The date on which day and night is equal are__________.
a) 21st March and 24th December
b) 14th January and 23rd September
c) 21st March and 23rd September
d) 14th January and 22nd June

Click here to View Answer
Answer c) 21st March and 23rd September.

10. The best Conductor of electricity is___________.
a) Silver
b) Copper
c) Gold
d) Platinum

Click here to View Answer
Answer a) Silver .

Leave a Comment