General Awareness Questions and Answers | August 13 2020

General Awareness Questions and Answers | August 13 2020

1. Who is the richest woman in the world as per Forbes’ estimation 2020?
a) Gina Rinehart
b) Susanne Klatten
c) Francoise Bettencourt Meyers & Family
d) Alice Walton

Click here to View Answer
Answer d) Alice Walton. Sam Walton, founder of Walmart is the father of Alice Walton.

2. How many women are new to the list of Forbes’ World’s Richest Women 2020?
a) 12
b) 15
c) 17
d) 19

Click here to View Answer
Answer d) 19.

3. What is the source of income of Susanne Klatten?
a) Pharmaceuticals
b) BMW
c) Both A and B
d) Neither A nor B

Click here to View Answer
Answer c) Both a and b.

4. What is the full name of Dr. Abdul Kalam?
a) Avul Jakir Jalaluddin Kalam
b) Avul Pakir Jainulabdeen Abdul Kalam
c) Abdul Sakir Jainulabdeen Kalam
d) None of the above

Click here to View Answer
Answer (b) Avul Pakir Jainulabdeen Abdul Kalam.

5. Which island is named after Abdul Kalam?
a) Wheeler Island, Odisha
b) Landfall Island
c) Bhavani Island
d) Sriharikota

Click here to View Answer
Answer a) Wheeler Island, Odisha.

6. Dr. Abdul Kalam was the___________President of India.
a) 9th
b) 10th
c) 11th
d) 12th

Click here to View Answer
Answer c) 11th.

7. To whom Abdul Kalam defeated in the Presidential election in 2002?
a) K. R. Narayanan
b) Lakshmi Sahgal
c) Krishan Kant
d) Bhairon Singh Shekhawat

Click here to View Answer
Answer b) Lakshmi Sahgal.

8. Dr. Ambedkar born in____________.
a) Maharashtra
b) Madhya Pradesh
c) Karnataka
d) Gujarat

Click here to View Answer
Answer b) Madhya Pradesh.

9. Dr. Ambedkar was the chairman of which committee constituted to form the Indian Constitution?
a) Preamble Committee
b) Drafting Committee
c) Flag Committee
d) Union Constitution Committee

Click here to View Answer
Answer b) Drafting Committee.

10. Which of the following Indians participated in all three round table conferences?
a) Dr. Ambedkar
b) Mahatma Gandhi
c) Jawaharlal Nehru
d) Madan Mohan Malaviya

Click here to View Answer
Answer a) Dr. Ambedkar.

Leave a Comment